Pengar till kanot- och simklubb

Eveline Sidenvall är ny president efter Anton Molnar i Finspångs Bergslags Rotaryklubb. Årets ungdomsstipendium går till Finspångs Kanotklubb och Finspångs Simklubb som ska samarbeta.

29 juni 2011 22:23

Presidentskiftet och utdelningen av checken på 10 000 kronor skedde på Hotel De Geer i onsdags.

-Vi vill samarbeta med gemensamma träningar och ungdomsutbyten och våra aktiviteter är bra. Vi tycker att idrott och kamratskap är ett sunt tidsfördriv som leder till nya vänner. Att vara med i träningsgrupp blir som en andra familj, berättar Loe Hellström, tidigare aktiv och i dag tränare i Finspångs Kanotklubb, inför Rotaryklubben.

Samarbetet inleds i höst. Pengarna från Rotary ska gå till dagsläger, sammansvetsade aktiviteter, föreläsning i mental träning, reklamblad och utbildning i hjärt- och lungräddning med tanke på att det handlar om vattensporter.

- Har du roligt med varandra så blir också sporten roligare att utföra, utvecklar Loe Hellström.

Den tillträdande presidenten Eveline Sidenvall rundade av lunchmötet med att översätta några väl valda ord av den karismatiske indiern Kalyan Banerjee, internationell ledare för Rotary,

- Lyssna till ditt hjärta för att hjälpa andra. Det kan vi alla knyta an till. Vi hjälper till internationellt och lokalt och det är precis den välgörenheten Rotary handlar om. Familj, kontinuitet och förändring passar också in i vårt arbete. Jag öppnar för mer samarbete med Finspångs Rotaryklubb och att öka kunskapen om Rotary bland medlemmarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson