30-åring häktad för våldtäkt

30-åringen som misstänks för våldtäkten i Rejmyre häktades på fredagen. Mannen skulle ha utvisats ur Sverige redan sommaren 2006.

20 augusti 2010 19:28
30-åringen häktades som på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på en flicka i 15-årsåldern i Rejmyre i onsdags.

 

Åtal ska vara väckt redan på torsdag i nästa vecka. Mannen medger att han haft sex med flickan, men hävdar att det skedde med hennes medgivande.

 

Fler brott
Häktningsförhandlingen hölls av utredningsskäl bakom stängda dörrar.

 

Mannen, som är utländsk medborgare, åtalades i maj för en klädstöld på Viberga Storlager, för snatteri av sprit på Systembolaget på Drottninggatan i Norrköping och två fall av ringa narkotikabrott.

 

I juni åtalades han för stöld av matvaror i en affär i Västerås. Huvudförhandlingen skulle ha hållits i nästa vecka.

 

30-åringen har ett flertal domar bakom sig. 2004 dömdes han till fem års utvisning av Falu tingsrätt efter en fällande dom för bland annat grov misshandel.

 

Oklar nationalitet
Vid frigivningen sommaren 2006 togs mannen i förvar. Mannens ansökan om asyl avslogs redan 2002, hans överklagande avslogs av utlänningsnämnden hösten 2004.

 

Av ett yttrande från kriminalvården framgår att 30-åringen suttit i förvar i sammanlagt 27 månader utan att han kunnat förpassas ur landet.

 

Det har varit omöjligt att fastställa hans nationalitet, vilket medfört att utvisnings- och avvisningsbeslut inte kunnat verkställas.

 

30-åringen vistades innan ankomsten till Sverige i Holland och Tyskland, där han varit registrerad i flera namn och medborgarskap.

 

Enligt Migrationsverket är mannen från Nigeria, han säger sig dock vara medborgare i Sierra Leone. Hans ärende hamnade nyligen hos utlänningsroteln vid polisen i Norrköping.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingemar Norgren