Kronprinsessan valde Reijmyre Glasbruk

Reijmyre Glasbruk är ett av 17 företag i landet som fått den unika möjligheten att bidra med en kollektion inför det stundande kungliga bröllopet.

25 januari 2010 16:44
- Vi har fått ett certifikat av hovet att producera en glasservis, som består av sex delar - rött vin, vitt vin, öl, snaps, champagne och vatten, säger Kerstin Nordetun, försäljningsansvarig vid Reijmyre Glasbruk.

 

Ett kvitto
-  Det känns givetvis jätteroligt för oss. Att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling valt ut just oss är ett kvitto på att vi tillhör bland de bästa i Sverige, tillägger hon.

 

Serien har fått namnet Felice vilket på latin betyder lycklig. Kerstin Nordetun beskriver kollektionen som modern men ändå traditionell, med ungdomlig stil. Den är tillverkad av glasbrukets egna glasblåsare.

 

17 företag
Det rör sig om sammanlagt 17 företag inom olika branscher som fått det särskilda uppdraget av hovet att producera minnessaker inför det kungliga bröllopet.

 

Minnessaker som kommer att finnas ute till försäljning.

 

Stiftelse
En del av intäkterna ska gå till parets bröllopsstiftelse som "har som syfte att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige".

 

- För oss innebär det här även en biljett ut, såväl inom Sverige som internationellt. Rejmyre kommer att synas på kartan, säger Kerstin Nordetun.

 

Kommer kronprinsessan och Daniel Westling att använda glasen i samband med bröllopet?

 

- Nej det gör de inte. De använder en särskild servis som finns på slottet.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inger Ramstedt