Håkan vill bli pokerproffs

Håkan Lindholms intresse för poker har inte direkt svalnat efter tio dagar i spelstaden Las Vegas.
 - Synd att jag inte kvalade in till VM. Jag var ganska nära, säger han med ett leende.

1 augusti 2009 00:17
Efter att ha presterat bra på spelsajten Ladbrokes vann Håkan ett riktigt drömpaket för en spelare. Tio dagar i Las Vegas med boende på klassiska Caesars Palace. Dessutom fick Håkan chansen att kvala in till VM, eller WSOP Main Event, som världens mest prestigefyllda och penningstinna turnering också heter. Spelformen är förstås populära Texas Holdem

 

- Ladbrokes har en hel del rabatter. Men jag gissar att hela paketet var värt runt 8 000 dollar (cirka
56000 kronor).

 

Nära vinna
Håkan tog med sig fru Lisa och åkte till spelens och syndens stad nummer ett. Målsättningen var att ta sig in i VM där vinnaren tar hem cirka 75 miljoner kronor och den sämst placerade (650:e plats) vinner 200 000 kronor.

 

- Jag var riktigt nära vid en av turneringarna. Den på Hard Rock Hotel där jag satt med ess och en tia och gick all in (när man satsar allt man har). Spelaren innan mig funderade i fem minuter innan han också gick all in med en dam och en fyra. Han träffade en dam och jag var rökt. Hade jag tagit hem den potten hade jag legat riktigt bra till, berättar Håkan Lindholm som slutade på 13:e plats i den turneringen.

 

De tre första fick en plats till VM. I de andra två kvalturneringarna slutade pokerhajen från Rejmyre på 37:e plats (åtta till VM) och 50:e plats (en till VM).

 

- Det var helt annorlunda att spela live än mot att sitta hemma framför datorn i kalsongerna. En del var helt förklädda med solglasögon, musik i öronen och en huva över huvudet. Jag körde den mer ärliga svenska stilen, berättar Håkan med ett skratt.

 

Vad hade du för taktik bland de mer luttrade proffsen?

 

- Jag försökte spela tight. Men eftersom blindsen (insatsen) höjdes rätt snabbt så var man tvungen att satsa rätt hårt för att ha någon chans.

 

Kunde du läsa av dina motspelare?

 

- Framför datorn ser du hela tiden hur mycket som ligger i potten. Live så blir det mycket rörigare när man ska hinna med att uppskatta hur mycket som ligger i potten och räkna pottodds. Det var nog de som läste av mig mer än vad jag läste av dem.

 

Vill spela som proffs
Håkan Lindholm lägger ner tre till fem timmar om dagen på pokerspel på nätet.

 

- Jag kör efter en bestämd strategi. Hittills har jag gått plus varje månad sedan jag startade för tre år sedan. Vinstpengarna tar frugan hand om. De använder vi till att sätta guldkant på tillvaron och unna oss sånt vi inte skulle ha råd med annars, till exempel att resa.

 

Efter Las Vegas är Håkan sugen på mer liveturneringar.

 

- Proffsen har sponsorer som betalar deras startpengar. Annars är det omöjligt. Men det finns många chanser att kvala in till stora turneringar via nätet. Men drömmen vore förstås att spela som proffs.

 

Nu på söndag sätter sig Håkan framför datorn och försöker ta sig till en Europafinal på Irland 2-4 oktober. Först ska han vara bland de åtta främsta bland cirka 50 spelare.

 

- Ganska bra odds, säger Håkan Lindholm.

 

Han om någon borde veta.

 

 

Mikael Grip
Fakta VM
VM är faktiskt inte avgjort ännu. De nio främsta gör upp i en turnering 7-10 november. Darwin Moon leder stort med 58,9 miljoner marker.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!