Logga in
Nämndeman blev kär i åklagaren under rätte... Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Sophia Jarls fantasier.

 

Det är med stor förvåning jag läser hur  Sophia Jarl spekulerar i Folkbladet, i sin blogg på NT och på sin  Facebooksida.

 

Vi har länge och ofta varit tydliga med hur vi ser på  samarbete i vår kommunen efter valet.

Om vi i Kvartetten blir största blocket så vill vi gärna fortsätta styra tillsammans. Blir vi inte det får vi se hur vad som händer.

Vi liberaler kommer inte att sitta i en regering med Vänsterpartiet som Sophia kanske vill försöka antyda. Ej heller med SD ! 

Däremot tycks M ha mycket svårt att tydligt svara på samma fråga.

Det är intressant att hon tror att vi tre borgerliga partier i Kvartetten ska tappa så många mandat. Vi skulle i så fall tillsammans med M högst sannolikt inte ha mandat nog för en majoritet och hennes önskan att styra Norrköping gör att hon därför behöver stöd från andra.

Sophia har ofta varit kritisk till vårt samarbete ned S och sagt att vi sitter i Lars Stjenkvist knä.

Vill inte hon själv  sitta där tycks enda alternativet i hennes maktambition som jag bedömer det vara att hon söker ett aktivt samarbete med SD.

Valet i september blir spännande såväl på riks som lokalt ;-)

 

 

 

Regeringen vänder kappan i varma sommarvinden .

 

Igår gick Sverige vidare i VM efter en fantastisk laginsats mot Mexico. Hela Sverige jublar - nästan lika högt som engelsmännen som om möjligt njöt mer av Tysklands sorti än av Sveriges avancemang :-).

Innan VM började sa idrottsminister Annika Strandhäll att hon inte tänkte att närvara i Ryssland då:

"- Jag är djupt bekymrad över den politiska situationen i Ryssland, särskilt när det gäller demokrati och mänskliga rättigheter".

  

Från det hon gjorde detta tydliga uttalande har inget positivt utan tvärtom ytterligare negativa saker skett i fråga om demokrati och mänskliga rättigheter.  Samtidigt i Sverige har stödet för nuvarande regering minskat de senaste månaderna och ministrarna i regeringen tycks svettas lika mycket i panik över opinionssiffrorna som våra duktiga mittfältare gör i landskamperna.

I hopp om att ändra opinionssiffrorna så bestämmer sig regeringen efter gårdagens vinst för att åka till Ryssland - som är lika totalitärt och odemokratiskt nu som innan vinsten.

Det blir tydligt att snacket om värdegrund och demokrati inte är det som styr våra relationer till andra länder.

Numera tycks svenska fotbollslandslagets framgångar och opinionsundersökningar vara utgångspunkten, och principer och långsiktighet drunknar när någon tror att man kan få röster genom att synas i samband med ett framgångsrikt landslag.

 

Bättre service från kommunen .-)

 

Om en vecka öppnar vi vårt  "Kontaktcenter". Då infrias ännu ett liberalt vallöfte  då vi var det enda parti inför valet 2014 som hade detta som ett vallöfte.

Det ligger i Rosen och kommer till en början att ha ungefär 15 anställda. Dessa är utvalda för att de är grymma på service och har under våren fått en lång och omfattande utbildning om det mesta som kommunen gör.

Kontaktcenter kan man besöka under deras arbetstider,  även ringa till och självklart även kontakta via mail etc.

Jag är övertygad om att våra invånare, besökare och ävern företagare kommer att uppskatta att det nu finns ett kontor som hjälper till med alla frågor.

Välkommen dit med start nästa vecka !

Ännu bätttre för Norrköping ,-)

 

Idag har vi kommunalråd haft vårt årliga möte med media där vi försöker beskriva vad vi har gjort under senaste året. 

Den här gången ändrade vi lite och försökte beskriva vad vi har åstadkommit under hela vår mandatpriod som nu närmar sig sitt slut.

 

De viktigaste områden vi önskade se förbättringar på för fyra år sedan ser vi nu tydliga förbättringar på.

Vi har en annan och mer positiv syn på företag och företagande och vi har fått ett bättre företagsklimat.

Arbetslösheten minskar snabbare i Norrköping än i länet och i riket som helhet och antal nya jobb ökar kraftigt.

Stora förbättringar inom boende för äldre  och  mer valfrihet i vården är ett annat området vi fokuserat på.

Igår kunde vi med stor glädje  även redovisa förbättrade skolresulstat.

 

Vi har därför lyckats vända en utveckling inom dessa områden till något positivt men vi har mer och göra både inom dessa oh på många andra områden.

Journalisterna var självklart nyfikna på hur vi såg på vår framtid  och frågade om vi tänker gå till val som en kvartett och med vår nuvarande slogan "Bra för Norrköping"?

Vi svarade alla är att vi går till val som egna partier men att om valresultatet ger ett tydlig stöd till oss så fortsätter vi gärna att leda vår kommun.

Och då är mitt förslag till ny slogan ; "Ännu bättre för Norrköping " .-)

 

 

77 luncher och sen 10 maraton .-)

 

Plötsligt blev det sommar och det betyder även snart höst och val. Hur det går i valet såväl riks som lokalt vet ingen.Dessutom är det inte sannnolikt att de olika valresulteten tydligt pekar ut vad dessa betyder för vem som ska styra.

 

Vi liberaler är lite som några andra politiska partier och ett antal djur- och fågelarter - nära att klassas som utrotningshotade. Dessutom jobbar vi hårt för att göra ett bra val och för att vara ett så litet parti har vi exceptionellt många duktiga på våra listor.

 

Min egen insats är att göra mitt dagliga jobb som kommunalråd och det tycket jag fortfarande är mycket roligt och riktigt meningsfullt.  Jag har nu i princip nått mitt mål med 77 luncher med företagare. Utöver det många "fika" med de som inte ville vänta länge på lunchmöte.

Nu är det dags att byta från äta till att träna.  Så istället för att fram till valet promenera runt och lägga reklam i brevlådor kommer jag att springa mellan brevlådorna och totalt ska detta bli minst 10 maraton eller dryga 42 mil. 

I väntan på tryckeriet blir Stockholm Maraton nästa lördag en bra uppvärming.

Ha en trevlig vår och så ses vi vid din brevlåda så småningom :-)

 

 

Reidar Svedahl företräder Liberalerna i Norrköping.´ Ekonomutbildad entreprenör som efter att ha vuxit upp i Norge, bott och jobbat många år i Spanien, USA, Ryssland, Grekland och Italien sedan ett antal år har blivit en äkta Pekingfantast. Älskar fotboll, nyheter och mänskliga rättigheter.


Kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor och ordförande i Upplev Norrköping och i Byggnads- och miljöskyddsnämnden.

Bloggar

Sportbloggar