Logga in
Logga ut
"Ouppnåeliga krav" från kontrollerande för... Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Almedalen och Islamiska staten

Sverige - Gotland  

Noterar att ”Islamiska staten” (IS) har fått demonstrationstillstånd i Almedalen under politikerveckan!

Hur tänkte man där?
Åsiktsfriheten är absolut, men det finns tid och plats för allt, varför släppa fram en sekt som bland annat står för detta:

* Demokratin ska avskaffas.
* En elit ska styra allt, utan att behöva acceptera protester.

* Utbildningen ska minskas och bara utvalda ska få studera efter godkännande.

* Straffen ska öka rejält, inklusive införande av dödsstraff.
* Avvikande åsikter är förbjudna att yttra, folk, inklusive familjemedlemmar, ska anmäla sådant.
* Kvinnosynen är ”tveksam” och kvinnans uppgift är primärt att föda barn.

* Judar ska fördrivas eller utrotas.

* Homosexuella har inga rättigheter att visa sin sexuella läggning, och förväntas hålla sin läggning hemlig för att undvika repressalier.

* Sverige som egen nation ska avskaffas.
* Sektmedlemmarna ska inte bidra till Sveriges välbefinnande, skatteflykt och bidragsmottagande uppmuntras, infiltrering inom viktiga områden uppmuntras (t ex Polis, Militär, Media).
* Internet ska utnyttjas maximalt, medlemmarna ska delta aktivt med att sprida ”Fake News”, använda flera alias, infiltrera motståndargrupper, delta mycket aktivt under flera namn i enkätundersökningar.
* Sektens finansiering håller hemlig, sekten accepterar bidrag från alla, oavsett givarnas agenda, så länge det gemensamma målet finns, att Sverige som nation splittras.
* Medlemmarna förväntas använda våld då detta anses behövas.

 

Det finns mera, men kontentan är, IS borde enligt min åsikt inte få demonstrera i Almedalen under politikerveckan!

Förlåt?

Vadå ”Inte IS” ..?

”Nordiska Motståndsrörelsen, NMR” ..?

Hur fan skiljer man dom åt, när de står för samma saker?

Jaha, ”NMR avskyr muslimer, och IS är muslimer!”

Då är det lugnt, den svenska mötesfriheten är ju absolut, då kan de springa runt på Gotland hur mycket de vill med sin IS-, förlåt, NMR-agenda och hota folk med att de ska dö så fort sekten får tillfälle att mörda folk kollektivt utan efterräkningar.

Fast är det för mycket begärt att de potentiella mördarna åtminstone lär sig knyta sina slipsar först, innan de reser galgarna för att hänga folk?

En gammal anka behöver inte vara seg!

Ankeborg
Nu fyller Kalle Anka-tidningen 70.

Jag har aldrig dolt mitt intresse för den tecknade kulturen och Kalle Anka är en gammal vän.

Man kan ignorera den för att vara en barntidning, och det är den givetvis.

Fast om man ser i ett lite längre perspektiv kan man se mycket mer. Man kan se hur olika kulturer förändras genom åren och hur man beskriver karaktärer på olika sätt.

Italiensk Kalle är intressant, förr var Musse Pigg den intressantaste karaktären, men efterhand tog Kalle över, och exempelvis Stål-Kalle utvecklades som en superhjälteparodi. Kajsa har fått en tuffare image, från bifigur i detta katolska land till en genuin tuffing som kan ta för sig. Tyvärr är det lite tendenser att farbror Joakim blir elakare, från girig, snål men innanför lagens gränser (under viss vånda ibland, men ändå) till en hänsynlös kapitalist som inte har problem att utradera marker med sällsynta djur och affärer på gränsen till bedrägeri.

Amerikansk Farbror Joakim hr förvandlats från en "self-made man" till en än mer äventyrargestalt, från tuff affärskämpe tll någon som håller sig evigt ung genom att söka utmaningr.

Björnbusarna är tyvärr allt oftare elakare, vilket speglar att oehederliga människare (eller beaglar i detta fallet) inte är obehagligt nog, nu måste de vara farliga också. Säger mycket av dagens samhälle.

Jo, jag kan hålla på ett bra tag, men vad det handlar om är att saker kan ofta ha mer djup än man anar när man har tid och lust att ägna sig åt det. Man kan se skiftande värderingar ändra med tiden, olika kulturers utveckling och en speging av dagens samhälle, med lite eftersläpning.

Jo, Kalle Anka är en tidning jag gillar, periodvis har den varit dålig, och allt är inte bra idag heller, men den har varit en trognare vän än man kan ana, med mer djup än man först tror, och det är med ett självgott Alexander Lukas-leende jag tittar på mina 70 årgångar på hyllan!

Mer Kvack åt folket! 

Som barn åt jag val

Sverige och världen  

Såg en gammal film och de åt valkött. Minns när jag som barn fick valkött, det fanns ofta hyfsat billig i en saluhall i Norrköping och jag tyckte om det.

Påminner om hur vi än idag fortfarande i vardagen gör val vi inte anar konsekvenserna utav. Eller ignorerar dom.

Skillnaden är alltså, att vi nuförtiden förstår vad som kan bli resultaten, vi kan inte längre skylla ifrån oss vi inget vet.

Så därför blundar vi och kör på ...

Med hjälp av internet, forskning och teknisk utveckling borde vi blivit klokare, men vi lyssnar hellre på lögner och lider av självförnekelse, vi gör oss avsiktligt dummare än vi är.

Ingen påstår att vi behöver gå över till säck och aska, hästtransporter och annat larv som de egoistiska förändringobenägna påstår, de som ser i spegeln och tänker "världen till för mig!".

Det enda som krävs är att man erkänner att man är idiot, och börjar hantera det.

Och räddades valarna? Jodå, de flesta slutade jaga dom, de verkar återhämta sig. Fast nu dör de av löjliga mängder plast i haven. Och under valet hörde jag flera som uttryckte, "Vi skitar inte ned mycket här, ge er på de utomlands som är värre!". 
Och det är alltid någon annans problem och ansvar, aldrig ens eget, för varför göra en liten insats när någon annan kan göra en större? "Det är inte mitt bord, jag bara köper skiten som åstadkommer problemet!".

Som barn åt jag val.

Älskade varje tugga!

Hur desperata är M?

Sölvesborg, Sverige  


TT har i nyheterna sista augusti:
"SD i lokalt utspel med M: ”Mer mogna”

M har samverkat med SD i Sölvesborg i flera frågor. Bland annat publicerade Louise Erixon, SD:s gruppledare i Sölvesborg, och Kith Mårtensson, som toppar M-listan i kommunalvalet, en debattartikel ihop i Sydöstran i veckan. ”Politiker lokalt är mer mogna än på riksnivå”, säger Erixon, som även är sambo med SD-ledaren Jimmie Åkesson."

Jaha, vara mera mogna än SD på riks låter inte så svårt, med tanke på var sjunde har blivit vildar eller blivit uteslutna.

Och det är klart att i partiledarens hemmasort är de mogna. Eller ..?

Men om man har gott minne, eller inte uselt sådant i alla fall, minns man nyheten från februari 2018.

11 av 13 SD-styrelsemedlemmar hoppar av. Och så var det även ett massavhopp från fullmäktigelistan, var tredje ungefär.

Nu tänker jag inte muttra på SD (den här gången), utan hur moderaterna tänker.

Om Liberalerna eller Centerpartiet hade haft styrelser, där 85 procent hoppat av ett halvår innan ett val, och var tredje ledamot var vilde, hade Moderaterna gått ut och använt ordet "mogna" i ett pressmeddelande? Är det inte snarare så, att de partierna varit fetkörda som påtänkta samarbetspartners?

Och om S hade haft ett massavhopp i samma proportioner, då hade givetvis Moderaterna använt det flitigt och elakt fram till valet, det vore gränsen på tjänstefel ett valår att låta bli.

Men Moderaterna har uppenbarligen inga problem att kalla ett trettioårigt parti, som "mognare", när SD i många kommuner har öppna inbördeskrig, grejar inte att göra budgetar eller andra märkligheter.

Om Moderaterna på allvar tror, att de kan "lära" SD att bli politiskt kompetenta genom att blunda över sina eventuellt kommande samarbetspatners brister, och inbillar sig att de kommer få styra med SD, (som jämstort parti), som släpjolle, då är det genuint korkade!

Om de anser att de tjänar på att släppa in SD i "finrummet", så bör början vara att ställa exakt samma krav på beteende som på andra samarbetspartners. Det är att respektera väljarna och faktiskt, respektera SD och deras väljare, att de någon djäkla gång gör det jobb som de är valda att göra.

Har visat denna innan, och den blir allt mer aktuell. Så läge att påminna Moderaterna vad som gäller, om de inbillar sig annat!Kryssa Jens Lindell till Regionfullmäktige (Landstinget)

Långt, ostrukturerat och blandat, flyg, kvinnor, och annat

Sverige  

Jaha, nu är valrörelsen riktigt på gång. Senaste om Miljöpartiet var om Isabella Lövins resor, där Expressen jobbade rejält för att skandalisera biståndsministern för att hon flög businessclass.
Praktiskt, så här är det:

” INFO OM ISABELLAS FLYGRESOR MED ANLEDNING AV EXPRESSENS ARTIKEL IDAG
- - Expressen har gjort en granskning av Isabella Lövins kostnader för att flyga under mandatperioden. Fokus ligger på de gånger som hon har rest med business class på längre resor. 
- Bokningen av Isabellas resor sköts och hanteras av regeringskansliet, inte henne själv. Det finns ett regelverk och det har följts. 
- Att statsråd åker i business class på längre resor är något som motiveras av säkerhetsskäl, möjlighet att kunna arbeta på resan eller att vara utvilad när man kommer fram och har möten kort inpå ankomst. 
- Expressen tar särskilt upp ett fall med ett möte i FN:s generalförsamling i New York 2015 där statsministerns kostnad för resan är lägre än Isabellas. Detta beror på att statsministern anlände vid ett annat tillfälle och använde regeringsplanet medan Isabella Lövin reste reguljärt i business class. Att statsministerns resa blev billigare förklaras av att totalkostnaden för att använda regeringsplanet delas mellan alla på flyget, inklusive hela den medföljande delegationen. Den totala kostnaden för resan var betydligt högre för statsministerns delegation än för Isabellas men detta framgår inte av den utlämnade handlingen. 
- Att den totala resekostnaden för hela mandatperioden överstiger statsministerns är inte konstigt, eftersom Isabella är biståndsminister, och av det uppdraget följer många resor.”


Självklart fnyser x antal människor i förakt, att en minister som ogillar flyg följer de direktiv som ministrar har. Säkert finns det några som rycker på axlarna åt detta inlägg, eftersom det inte passar deras världsbild, det finns ett icke-existerande Syrienkrig hos oss alla.


Märk väl, Expressen, som tillhör ”gammelmedia” ljuger inte, de använder riktiga siffro,r men väljer att presentera dom utan att ta till nyanser. Alternativmedia ljuger inte sällan och brukar inte ha ansvarig utgivare, och en del stora Facebookgrupper hyser genuint förakt mot sina medlemmar, och får dessa att framstå som kompletta idioter när de luras att dela rena lögner som hittas på.
Men nope, detta hade jag inte tänkt att utveckla denna gång.

Utan: Varför avskys kvinnor med makt av så många?
Det har setts flera gånger, Gudrun Schyman, Åsa Romson, Mona Sahlin, Annie Lööf, Isabella Lövin, Anna Kinberg Batra, det finns fler, men det är uppenbart att det går tvärs över partierna! Ibland får man känslan av att deras kön stör mer än de åsikter de framför.
Självklart har alla dessa i någon form, på något sätt, utmärkt sig på ett negativt sätt någon gång. Men de döms oerhört mycket hårdare än manliga motsvarigheter. Och har de inte gjort något speciellt, kan man vinkla något vardagligt, som en kvinnlig biståndsministers långa flygresor runt om i världen. Kan man få det att verka konstigt, så gör man det. Uppenbarligen så har vi, i ”Världens mest jämställda land” ett glastak även för kvinnliga politiker.

Ett tak mycket lägre än för motsvarande män med makt.

De enda som kommer i närheten av dessa påhopp, är Stefan Löfven. Han kallas av politiska motståndare för ”Sveriges sämsta statsminister genom tiderna”, vilket är en bedrift i ett land som befinner sig i toppen i stort sett alla internationella undersökningar. Självklart är detta rent blaj, det handlar om att väcka känslor och skapa en personlig aversion mot Sveriges statsminister, så att folk röstar emot honom. Andra, än mer onyanserade, kallar honom ”svetsaren” i nedlåtande syfte. Detta är direkt obehagligt. Vi har en person som gjort en klassresa, från verkstadsgolvet, till facket, till fackordförande, partiledare och till sist statsminister. Om man är stolt över Sverige, borde man vara stolt över att bo i ett land där detta är möjligt. Inte blir det bättre när samma personer pratar om ”de som byggde upp landet” och låtsas som om de värnade mer om dessa än andra. Det är ren idioti, vad f.n tror de att dessa ägnade sig åt, de som de låtsas värna om?
De var svetsare, bönder, tjänstemän, skogsarbetare, företagare, sömmerskor och allt möjligt, och väldigt många var fackligt aktiva. Stefan Löfven representerar de som byggde upp landet mycket mer, än de som säger att de gör detta. De som föraktar de som har gjort den klassresa många av de tidigare generationerna kämpade för, att göra detta möjligt att göra.

Den andre maktmannen som drabbas lika hårt som en kvinna med makt, är givetvis Jimmie Åkesson. Självklart ska han kritiseras för den politik han för. Lika självklart ska han som partiledare kritiseras för det parti han styr över, att de är ofta så genuint inkompetenta i kommuner och landsting. Sveriges tredje största parti, 30 år gammalt förväntas leverera, de är varken nya eller små utan ska greja budgetar och motioner, slut på ursäkter helt enkelt. Det tredje problemet är väl att han tydligen aldrig vet något hans medlemmar hittar på. Oavsett det handlar om Valdemarviks SD:are som inte tror på Syrienkrig eller när hans närmaste män hittar på fylleidiotier, då har han ingen kunskap vilket är en bedrift som ensamma eremiter på bergstoppar avundas. Hur man kan tycka att han är statsministerkandidat när han till och med har noll koll på det parti han leder är en logisk kullerbytta som är svår att förstå. Men det visar att SD är ypperliga analytiker, när de insett att väljare har en förkärlek att använda hjärtat mer än hjärnan i valbåset, och arga väljare kopplar bort tankeförmågan än mer!


Men, för att återvända till vad jag tänkte innan jag svävade ut, Jimmie, precis som med Stefan Löfven och många kvinnor med makt, drabbas ibland av påhopp som inte är acceptabla i någon form. När man ser riktigt grova påhopp, kan man gärna tänka om avsändaren, om man tolkar världen välvilligt ”H*n mår inte bra, har tandvärk, har inte sovit” o så vidare. Om man tänker på det grinigare sättet, kan man tänka ”Vilken djä..a idiot!”

Men problemet är, att grova förolämpningar är så vanligt att man inte reagerar, utan kanske svarar på samma nivå, och då har vi den sandlådenivå som många uppskattar att titta på. Att det blir i längden ett väldigt osunt samhälle vi skapar på detta sätt, verkar ointressant. Underhållning är som gäller, och arga människor är skojigare än snälla. För vill man må bra, finns alltid kattungar på Youtube, och då behöver man inte tänka heller.

Tänkte avsluta med att dra tanken med vad som hänt om Löfven eller Åkesson varit kvinnor, men vi vet vad som hände med Sahlin i S och motparten Kinberg Batra i M. Storpartierna var inte mogna för kvinnliga ledare. Och när jag tänkte på SD, som har 14 kvinnor bland sina 50 första namn på sin nya riksdagslista (de har 50 platser idag, som de har tillsammans med ”Alternativ för Sverige” och vildar), så känner jag att tanken på en kvinnlig partiledare i gubbpartiet SD kommer samtidigt som SMHI varnar för lågflygande grisar …

 

Å så får ni gärna kryssa mig till Landstinget, där inga av ovanstående ämnen lär diskuteras!

Hur SD lyfter fram SD-minoriteter på valaffischer

Sverige  

Nu har Sverigedemokraterna presenterat sina valaffischer.


De är ganska trevliga, Jimmie Åkesson tillsammans med två unga kvinnor som finns med på Sverigedemokraternas riksdagslista. Man undrar lite hur vanliga dessa är i SD, marginellt lättare att hitta än hönständer gissar jag.

Syftet är ju självklart, SD går inte hem särskilt bra hos kvinnor, i synnerhet inte kvinnor under pensionsåldern. Mestadels på deras konservativa syn på familjebildning och kvinnors rättigheter. Inte för att det står särskilt mycket uppseendeväckande i partiprogrammet, om man inte analyserar konsekvenserna lite noggrannare än första anblicken, utan snarare att flera av partiets företrädare på alla politiska nivåer visat en ganska sunkig attityd gentemot kvinnor, en attityd som kvinnor inte ska behöva tolerera. Tänker inte påstå att taskig attityd inte finns på fler områden, i partier, idrottsföreningar, arbetsplatser eller annat, det vore att ljuga. Fast det tar emot givetvis att rösta på några som så ofta och regelbundet ertappar företrädare med ett beteende som är och ska förbli totalt oacceptabelt.

Nå, tillbaka till valaaffischernas flirtande med de unga kvinnorna.
SD:s Kommunikationschef Joakim Wallerstein kommenterade på en fråga ”Nidbilden av oss tror jag ni vet bättre själva. ’Unga, arga män brukar ni väl säga’. Det är inte min bild.”

 

Och jag anser att han har helt rätt!

Idag, om man tittar på SD:s riksdagsgrupp, så har de 49 personer.
Om man utgår ifrån från samma valresultat som förra gången, 50 för enkelhets skull, så ser man snabbt att utav de första 50 namnen på valsedeln, så är det 36 män!

En tydlig majoritet av dessa 36 är medelålders eller äldre män.

Jag har ingen aning om huruvida dessa kandidatgubbar är arga, men i en representativ demokrati, så kan man anta att de kanske representerar vanliga SD-väljare.
I mitt fall, så sköter jag en drös MP-sidor på Facebook, och där kryllar det med inlägg utav medelålders sverigedemokratiska män. En del är faktiskt rumsrena, men majoriteten har vissa problem med den sociala kompetensen och har alldeles för mycket tid över.
Men dom är sällan arga.

Oförskämda, tjatiga, hånfulla och kunskapsresistenta, och oftast är dom bittra!
Ibland väldigt bittra.
Men, sällan arga!

Men om man som ung kvinna tilltalas av dessa två unga kvinnor på SD:s valaffischer och undrar huruvida dessa, med visst stöd av sina få medsystrar, kommer ha något att säga till om gentemot dessa 36 gubbar med varierande bitterhet?
Jag tänker inte vara elak, gubbar kan vara kompetenta politiker som tur är, annars vore demokratin död. Till och med bittra gubbar kan åstadkomma saker, (kanske inte saker man vill ha, men i alla fall)!
Att SD-partiet just nu har sju politiska vildar, varav tre kvinnor behöver man inte dra andra slutsatser av, än att partikulturen är ganska osund och drabbar alla, oavsett kön. Men nästa mandatperiod kanske de sluter sig i ring, håller varandra i hand och sjunger ”Kumbaya” före varje session? Kanske låter fånigt, men det kan inte förvärra saker jämfört med dagens situation!

Och då kanske det finns utrymme för alla?

Kanske??


Så jo, SD har trevliga valaffischer, de lyfter fram en väldigt liten minoritet i partiet för att få fler röster, och rent taktiskt är det klokt. För alla extraröster, även från unga kvinnor, kan ge ytterligare en riksdagsplats för en eventuellt bitter gubbe i övre medelåldern. Som kan driva politik som förminskar aborträtten och vill återinföra sambeskattningen, något som ansågs som en kvinnofälla redan på 70-talet och som faktiskt bidragit till antalet kvinnliga fattigpensionärer idag!

Och om man vill ha en medelålders gubbe i Regionfullmäktige, men som inte är bitter och hyser respekt för alla, till och med de jag ironiserar emot, så ställer jag gärna upp. 

Jens Lindell


Personvalskandidat till Regionfullmäktige 2018.


Facebook:


Jens Lindell MP


 


Informationssekreterare för Miljöpartiet Östergötland. Sitter i Norrköpings kommunfullmäktige och är ersättare i Östergötlands Regionfullmäktige. Sitter i socialnämnden. Nämndeman i Förvaltningsrätten. Jag är intresserad av sociala frågor, sjukvård för de absolut mest utsatta i samhället. Aktiv i rättsfrågor och långsiktiga politiska lösningar.
Privat seriesamlare/älskare, modellbyggare, Macanvändare, Science Fiction-biten och gillar motorcyklar, i synnerhet italienska. Betraktar mig som en obotlig nörd med samhällsengagemang. http://twitter.com/#!/LindellJens

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se