Logga in
Betyg på samtliga spelare i Hästen - de få... Hockeybloggen Hockeybloggen
Vädersponsor:

David Iwung

Fotbollsbloggen

Vi ska ta det lugnt med att såga "Granen"

NORRKÖPING 27 passningar byggde upp ettan. Femte raka nollan (klubbrekord). Mäktiga 5-0. Plötsligt bara fyra poäng efter Malmö FF som har sista Europlatsen. Det fanns en hög med siffror som stack ut efter Pekings fina söndag på Östgötaporten. (Vätskepauser i slutet av augusti!) och det är svårt att hålla fingrarna borta från tabellen, kalkylera och fundera: "Kanske ändå..."

Och med kanske ändå pratar vi om en topp tre-placering efter 30 omgångar är realistiskt. Vad som talar för det är inte bara formtoppen och försvarsspelet som just nu gör Peking till ett av allsvenskans mest svårstoppade lag.

Spelprogrammet är inte alls så dumt för att fortsätta segersviten och vara en utmanare som kan närma sig topptrion. 

Fem av nio matcher spelas hemma: Hammarby, Örebro, AFC, Kalmar och Djurgården.

Fyra borta: Malmö, Falkenberg, Sundsvall och Häcken.

I en höst som kändes rätt så iskall efter uttåget mpt Hapoel Beer-Sheva har Sead Haksabanovic och IFK Norrköping aldrig sett bättre ut.

Det kan man tycka vad man vill om, att det är först nu som det sitter ihop i en poängproducerande och välspelande enhet men hattades för mycket och för länge och det drog ut på startsträckan. 

----

Helsingborg var inte bra. De mår inte bra. De uppträdde därefter. Helvetesveckan med Henrik Larssons avhopp, Andreas Landgrens korsbandsskada, Pär Hansons ofrivilliga pensionering på grund av skada och cuptorsken mot Oskarshamn fortsatte med en genomklappning och hemska 0-5. Det var en insats och ett resultat som liksom låg i tiden och puttrade. Men att Andreas Granqvist ska rappas hårdast är inte klädsamt. Han har gjort det ett tag nu. "Granen", ni vet landslagsbacken som för lite drygt ett år sedan kallades landsfadern när han sköt, drev och ledde Sverige till VM-kvartsfinal? Spelaren som kom hem, för att runda av karriären och spelade gratis ett tag för att inte anstränga HIF:s ansträngda ekonomi ännu mer. Guldbollenvinnaren. Den alltid rakryggade. Ambassadören. Vi ska akta oss för att spotta ur oss för hårda ord om Andreas Granqvist.

Han har ett stelare och segare steg än tidigare. Han glänser inte och imponerar inte för tillfället. Han är på väg över kullen - men kom igen. Det är på sin plats att inte såga ned Granen fullständigt. Vi är alldeles för kassa på att uppskatta de stora. Det från många håll onyanserade kritiserandet av en av de bästa backarna vi haft är inte vackert. Det handlar inte om att han ska sättas på en piedestal eller att han är immun mot att granskas - utan om ett tunnelseende som jag har svårt för. I min värld är han inte spelaren som har svårt att hänga med. Han är spelaren som inte kommer vika ned sig för att rädda Helsingborgs säsong. 

-------------

Jag såg en bra säsong för Djurgården men om de skulle ta hem det är det en lika stor överraskning som Pekings guld 2015. Tre före detta IFK:are, Emir Kujovic, Astrit Ajdarevic och Nicklas Bärkroth, mår ganska bra nu. Det var inget annat än ett sjujäkla statement i Malmö i går. 

-------------

Pratade med Kalle Holmberg i förra veckan och det är helt enligt planen att han berättar att han är inställd på att det är sista månaderna i IFK. Kollade anfallarens stats i Peking: 67 starter. 31 mål. Fina siffror men det är också en spelare som delar fansen på ett sätt som inte är så vanligt. Debatten om Kalle Holmbergs storhet och styrkor slutar egentligen aldrig. Den dagen han lämnar är jag övertygad om att det är en spelartyp som kommer saknas. 

-------------

Hann även med en intervju med Eric Smith som inte höll tillbaka med att han inte är särskilt nöjd med fotbollslivet i Belgien. Missade ni snacket har ni det här

-----

Adin Bukva hade en plats i IFK:s A-trupp 2016. Det lossnade aldrig och forwarden snurrade runt i Sylvia, Åtvidabergs FF och Smedby. Nu? Fotbollen agerar på oförutsägbara sätt och med hjälp av agenten Martin Klette har Bukva fått ett proffskontrakt med Gozzano. Där har Norrköpingskillen redan hunnit med att träningsspela mot Inter och det har startat bra för Bukva som nätade mot Alessandria.

Pontus Almqvist förlängning över 2023 är smartaste tänkbara drag av IFK. Anfallaren kan mycket väl vara nästa stora försäljning för IFK men Almqvist behöver ducka skador nu. 

-----

6 721 hittade till Östgötaporten mot Helsingborg. Mot Hammarby och Muamer Tankovic 1 september bör det bli det dubbla. Och ska vi se framåt ytterligare hela vägen till 2 november så spelas sista allsvenska matchen i år på Östgötaporten. Mot? Djurgården. En avslutning med ett SM-guld i potten?

 

 

 

Har Haksabanovic spelat sista IFK-matchen?

NORRKÖPING Från en vinter där det handlade om "Gädda-Gate", Simon Therns svingande i Olof Lundhs podd, styrelseavhopp, namnbyte på arenan och spelartruppens gemensamma vilja att gå ned i lön för att behålla Mikael Hansson och provspel av Tobias Heintz sitter vi mer eller mindre med en total allsvensk låsning. 

Det är inte läge att gå upp i antal sidor för att fylla nyhetsflödet i papperet. 

Hoppas fladdermussoppan smakade. 

IFK Norrköping kan inte se längre än till nästa dag.

Kamraterna tränar på och spelade en internmatch häromdagen i vad som blir världens längsta försäsong.

En önskan att dra igång allsvenskan i början av juni är en sak.

Att den kommer göra det - något helt annat.

Det här tär redan. 

Hur skickliga spelarna än är på att jonglera skithusrullar och hur sött det än är när de utmanar varandra att posta sina snyggaste mål, så är det - i synnherhet en sådan här fin vårdag - ingen allsvenska i närheten. 

Vad innebär det mer konkret för IFK?

Sead Haksabanovic kan ha gjort sin sista match för klubben. 

Det är ingen vågad gissning att IFK fortsätter att försöka säkra upp "Haksa" in i det sista, men oavsett om det är ett lån eller köpa loss honom från West Ham som är huvudspåret, kvarstår faktumet att det är en jätteaffär - och att låneavtalet gäller till sista juni.

Djurgården lär inte vara den enda klubben som noterat att det finns en kille med 99 på ryggen som är ett par klasser för bra för att spela i allsvenskan.

Det finns en uppenbar risk att Haksabanovic endast har någon eller några matcher kvar i IFK Norrköping och det är bara att spilla din och min tid på att fördjupa sig i vad det innebär för Jens Gustafssons lag som mer eller mindre lagt sin offensiv i Haksabanovic´fötter.

"Här är bollen. Lös det här". 

Vad Haksabanovic själv vill har varit svävande. 

Det är ett sällsynt lyft han stått för, ser ut att trivas i både staden och i laget men ingen kan ifågasätta om han är redo för större lag, ligor och utmaningar. Och inte minst: det är West Hams spelare.

------

Annars tror jag inte att en viss förskjutning av den allsvenska starten är något som missgynnar IFK - förutsatt att serien kan kicka igång i sommar. 

Håller farsoten i sig så pass länge att vi inte ser en ligastart inom en hyfsat snar framtid gynnas ingen. 

Det är inte länge sedan IFK genomled 1-2-förlusten borta mot Tvååker, en snyting som kostade cupen och som summerade hur illa ställt det var i truppen vid tillfället. 

Tre utespelare satt på bänken i ett sjukdoms-och skadehärjat IFK som läkt samman, fått tillbaka folk och gjorde sin spelmässigt bästa match mot Falkenberg

-----

Under det samtal jag hade i början av veckan med Jens Gustafsson poängterade IFK-managern flera gånger att själva fotbollen är en bit ned på prioriteringslistan nu. 

"Det är tider när vi nedprioriterar fotboll. I stället resonerar vi kring att göra det som mänskligheten behöver nu", sa bland annat Gustafsson.

Det här gör det knappast troligt att matchen mot AIK 28 mars kommer spelas. 

------

Under samtalet med Gustafsson delade han även med sig av oron att corona-smittan och dess inverkan kommer ha ödesdigra konsekvenser för klubbarna. 

"Det är jag övertygad om. Om man ser till samhället i stort, det är bara att öppna nätet eller läsa i tidningen, för att förstå att det är smällar för samtliga. Där kommer inte fotbollsvärlden vara förskonad", menade Gustafsson och ett par dagar senare gick IFK ut med en vädjan på hemsidan med rubriken: "IFK behöver er". 

Med klubbchefens tweet under gårdagen verkar det som klubbens anhängare slöt upp - dessutom över förväntan. 

Om det är talande eller inte låter jag vara osagt, men att det finns en klubbkänsla som stärks och en gemenskap att åstadkomma något nu är idrotten ett suveränt bevis på.

Alla virtuella biljetter som såldes i hockeyn, superstjärnorna skänker en del av sina enorma tillgångar och Borussia Mönchengladbach väljer att avstå delar av sin lön för att hjälpa klubben ekonomiskt genom coronakrisen.

Vet ni vad det är för speciell dag idag, förresten?

Jo:

 

Jag skickade ett par passningar till IFK i förra blogginlägget. Det landade inte helt mjukt och det var inte meningen heller i samband med att de inte ville släppa fram provspelaren Tobias Heintz för att intervjuas.

Det märkliga klarnade en aning när det var en önskan/krav från turkarnas sida att inte Heintz skulle göra media.

Och när vi är inne på norrmannen så har jag frågat både Jens Gustafsson och Stefan Hellberg om vad de fick för intryck och det är tydligt att Heintz inte gjorde bort sig. 21-åringen har emellertid kontrakt med Kasimpasa till sista juni 2022. 

-----

Budet just nu är att division 1-fotbollen kommer att spelas som planerat.

Kan det locka fotbollstörstande IFK-supportrar att ta sig till Östgötaporten när den svart-vita samarbetsklubben drar igång om ett par veckor?

"Kanske att det spiller över", sa Sylvia-tränaren Rickard Johansson när jag pratade med honom tidigare i veckan.

Vilket lag Sylvia ser ut att ha knåpat samman.

Inte ett dugg sämre än förra året i alla fall.

Med Ryan Binns, Andreas Hadenius och Max Olsson har det här laget både en spets och en bredd som känns redo för att ta sig an en utmaning som topplag. 

-----

Mer Sylvia: Ryktet säger att Theo Rask kommer att vara en av de fyra på lånelistan som möjliggör för spel i både IFK och Sylvia.

Det upplägg som gjort att Pontus Almqvist och Manasse Kusu (för att ta två exempel) tagit steget upp på heltid i IFK:s A-trupp. 

Inga frågor - hoppas det var spelarens önskemål

NORRKÖPING Ni vet den där taktlösa personen som drämmer handflatorna i en sådan brutal otakt att det inte går att hålla tillbaka hånflinet?

Du har säkert suttit bredvid honom eller henne på musiklektionen.

Varit bordsgranne på fest, eller iaktagit på avstånd när takten är en, smattrandet i applåderandet ett helt annat.

Du hittar dom - oftast i de första raderna - av i allsången på Skansen och/eller Lotta på Liseberg.

Off.

Way off. 

Men samtidigt glatt ovetandes att de befinner sig sju meter offside.

Vilse och upptagen i sin egen lilla värld där man tycker att det svänger, att man visst har koll på schvunget.

IFK Norrköping. Ursäkta, men: KOM IGEN NU!

Ni har ett ganska uselt groove för tillfället.

Att inte släppa fram provspelaren Tobias Heintz för att svara på ett par frågor efter onsdagens träning, norrmannens första, är ett obegripligt beslut. 

Vad har ni att vinna på det? 

Det är ingen hemlighet att Heintz är på plats i Norrköping. 

Klubben gick själv ut med nyheten att Turkiet-proffset som kört fast i bottenlaget var på gång

Ett par timmar senare var jag i kontakt med scouten Stig Torbjörnsen som glatt och öppet pratade om Heintz och vad som lett fram till att han testar med "Peking"

Hemlighetsmakeriet är därmed dödat. 

Det är vida känt att 21-åringen är på plats och att det finns två parter som är intresserade av ett samarbete här.

Framför allt lär det inte vara en hemlighet för Henitzs nuvarande klubb, Kasimpasa

Vad som var i särklass mest intressant med dagens IFK-träning, som Sporten lajvade ifrån, var Tobias Heintz

En kruttorr silly season fick liv, spänning. 

Vad vill Heintz, vad kan han ge "Peking", vad kan han komma in med och hur pass intressant är det med en flytt till Sverige?

Vi får inte veta.

IFK sa nej till att vi skulle få prata med norrmannen.

Jag var tvungen att läsa raderna i Stråhles direktrapportering två gånger. Tredje gången sjönk det in. 

Det har inte direkt varit en försäsong och vintermånader där det varit positivt laddade artiklar om IFK Norrköping.

Här skickar de ett bra läge att sprida feelgood och dra upp lite bra vibbar sju meter över mål. 

Och för vad?

Vad har det att vinna på att inte låta Tobias Heintz snacka i sju minuter?

Jag kommer inte på något. 

Det är nya, andra tider att bevaka IFK Norrköping. Klubben är inte ensam om att vilja styra flödet och strypa tillgången till spelarna i den mån det går. 

Flödet ska helst komma från den egna plattformen som det heter, men i det här fallet med Heintz, hoppas jag nästan att det normannens egen önskan att inte svara på frågor som är anledningen till den stängda intervjudörren och att det inte är IFK Norrköping som bestämt sig för att slå igen den. 

Inte förvånande - men en väckarklocka

NORRKÖPING Det är lätt att spy med i kören som just nu kastar upp "Vad var det jag sa-drapor" med full kraft.

Som dömer ut, sågar och blänger elakt på årskorten som de vore en virushärd. 

Tvååker-IFK Norrköping 2-1 är självklart inget annat än ett dunderfiasko. 

Vi ska inte intala oss något annat - men det är viktigt att behålla sans och balansera vett här. 

Även om det här med största säkerhet innebär en ny tidig cupsorti så kan jag inte påstå att jag sitter med en alltför stark chockkänsla.

Jag varnade för den här gruppen på förhand. 

Det är tiden på året när det i regel inte skiljer så mycket mellan allsvenskan och hungriga lag som huserar i superettan och division 1.

Elfsborg snubblade mot Oskarshamn igår. Just nu, när det här plitas ned, leder Karlskrona mot Malmö!

Västerås körde över Sirius och att "Peking" behagligt skulle packa med sig en seger från inte så värst gästvänliga Övrevi IP trodde jag inte ens när Carl Björk (vem annars?) satte 1-0 sent i första halvlek. 

Ni minns hur hårt inne det satt för två år sedan.

Dessutom:

Sead Haksabanovic var inte i speldugligt skick (svårt att se Peking ta poäng över huvud taget utan honom) och två tredjedelar på IFK:s mitt (Isak Bergmann Jóhannesson och Manasse Kusu) har inte startat i allsvenskan än. 
Petar vi djupare än så: 

Känner du dig övertygad var vi har Simon Thern efter allt han gått igenom på det personliga planet? 

Jonathan Levi söker sig tillbaka och behöver ducka skador.

Till och med när Maic Sema, Filip Dagerstål, Pontus Almqvist, Egzon Binaku, Alexander Fransson, Christoffer Nyman, Kristoffer Khazeni är friska och tillgängliga ser det bräckligt och oklart ut. 

Tre avbytare på IFK-bänken visar hur hårt ansatt laget är för tilfället av skador och sjukdomar.

Det är inte direkt en skadefri historik på Nyman, Almqvist, Khazeni och Sema. Utsikterna att dessa herrar har 20 plus matcher i sig i allsvenskan känns grumliga. 

Nu var det bara Fransson, av ovan nämnda spelare, som var med på det svårspelade konstgräset i Halland.

Kaptenens inhopp är ett tecken på att han snuddar vid en fullskalig comeback.

Ett av få glädjeämnen.

Att Björk fortsätter näta ett annat.

Det är svårt att komma på så många fler. 

Den tid som Jens Gustafsson och laget köpte efter segern mot Halmstad - cupmatchen kunde mycket väl slutat annorlunda - gav arbetsro till ett lag och en trupp som behövde just det.

1-2 mot Tvååker är två, tre steg tillbaka om vi ser till vad Halmstad-segern innebar och förde med sig.

Just nu är det många som fått sina farhågor besannade att truppen helt enkelt är för tunn. Att den inte är tillräckligt bra.

Mitt varningsflagg har varit hissat ett tag. 

Under ett par månader där det mest försvunnit erfarenhet och kvalité samt fyllts på med vad som kan bli bra, fick vi ett bevis på att det är ett högt spel som Kamratföreningen spelar.

Isak Bergmann Jóhannesson spelade fram till målet igen, men hade det väldigt jobbigt i övrigt.

Manasse Kusu blandar och ger. 

Jag har skrivit det tidigare - slår den här satsningen på framtiden väl ut är det imponerande på alla sätt, men det kan också falla platt.

Som mot Tvååker

Isak Pettersson räddade ett friläge i första halvlek men kunde inte parera när han lämnades ensam två gånger om efter ett taffligt försvarsspel. 

Det var mycket som var det, taffligt.

Passningsspelet undermåligt stundtals och anfallsspelet utan Sead Haksabanovic så statisktsom befarat. 

Vad innebär den här smällen förutom att cupen förmodligen är över på lördag?

För IFK:s skull bör det spä på handlingskraften att agera.

Jag vet att det inte kommer att satsas mot guld. Den signalen är tydlig.

Det kan bli övermäktigt att slå sig in bland topp sex - men om det inte ska bli alltför avslaget och tråkigt behöver den här ofärdiga, osäkra och oklara truppen fyllas på.

En väckarklocka om något.

 

Siffrorna som bör oroa IFK

NORRKÖPING Varning!

Du som bär på oroskänslor var IFK Norrköping står - nu pratar vi sportsligt - ett par dygn innan Andreas Johanssons Halmstad kommer till Östgötaporten bör kanske inte ta den här texten i mål.

Tidigare i veckan roade jag mig (så spännande liv har jag) med att kolla över vad "Peking" har tappat efter att Djurgården guldfirade på Kamraternas hemmakonstgräs.

Vad Kalle Holmberg, Simon Skrabb, Gudmundur Thórarinsson, Alexander Jakobsen, Kasper LarsenJohannes Vall tar med sig från klubben.

Svaret:

545 allsvenska matcher.

78 mål.

Idag lägger vi till Alfons Sampsteds åtta allsvenska duster med.

Vad som kommit in: Jonathan Levi, 21 matcher och fem mål. 

Det är en brutal makeover som IFK Norrköping gör, eller tvingas göra beroende på hur man väljer att se på saken. 

Kristoffer Khazenis Buster-story kan mycket väl ge allsvenska meriter på CV:t men just nu visar det noll minuter i landets högsta serie, liksom unge keepern Felix Jakobsson som fortfarande inte spelat en sekund i allsvenskan.

I takt med att dagarna tickat på mot tävlingssäsongen, det är nedräkning på allvar nu, så har frågorna ökat i takt.

I mail och på Twitter undrar IFK-följarna vad klubben vill med säsongen mer än att det ska släppas fram ungt och lovande. 

Skrapar vi lite djupare på situationen så är det inte enbart ett självmant val. Dino Islamovic och Pål André Helland gled IFK ur värvningshåven så grundtanken var att det skulle till ytterligare ett eller flera etablerade namn.

Det kan förvisso hända saker fram till seriestart, men när jag frågade Jens Gustafsson i förra veckan var svaret klart:

"Det är ingenting som på något sätt är nära just nu att det ska komma in ny spelare".

Tycker ni den här befintliga truppen känns i bräckligaste laget?

Jag med.

Hur tycker ni det skulle se ut om Isak Pettersson, i första hand, håller de senaste årens IFK-tradition vid liv och flyttar utomlands i sommar?

Huva. 

---

Avdelningen nygamla spelare och nuvarande spelare är en annan sak. Att Peking vill lösa Eric Smith och förena mittfältaren/mittbacken med sin bästa polare, Isak Pettersson, är ingen hemlighet. Inte heller att det är en önskan som mer känns som en önskedröm att kunna säkra upp Sead Haksabanovic. 

Vad jag förstår har IFK steppat upp försöken att kunna hitta en lösning med West Ham och det det uppenbarade sig en öppning men att diskussionen stängdes tillfälligt när inblandade representanter (nej, ingen som jobbar för vare sig West Ham eller IFK) ville ha för stor del av kakan. 

-----

Alfons Sampsted flög aldrig i IFK. Alla islänningar kan inte göra det i klubben, det skulle vara otroligt konstigt. Men 21-åringen har förutsättningar att få en fin karriär utanför Norrköping. Inte bara är Bodö/Glimt ett topplag i Norge, Sampsted har en beundransvärd inställning till jobbet, blandar den med en stor portion ödmjukhet och tvekar aldrig att jobba hårt. Det kan räcka gott.

----------

 

"Haksas" dominans är unik

NORRKÖPING 3-1 mot Jönköpings Södra. Då summerade Jens Gustafsson så här:

Vad vi tar med oss in mot de sista dagarna innan säsongen startar på riktigt för IFK Norrköping: Tre eleganta mål, 70 lovande minuter som kändes ett snäpp upp jämfört med Breidablik och Sead Haksabanovic

Igen. 

När nummer 99 virvlade loss, nätade och spelade fram mellan sina trippande en mot en-attacker slog mig tanken om vi sett en lika dominant spelare i IFK Norrköping?

Ja, vi pratar i modern tid nu och inte när Gunnar Nordahl och kompani dundrade loss med 100 mål per match. 

Det Sead Haksabanovic visar upp den här försäsongen och har visat upp senaste halvåret i "Peking" är unikt. 

När han vände på kranen i somras öste all talang, potential och kunskap ut samtidigt.

Det är ren och skär dominans. Sead Haksabanovic gör mer eller mindre vad han vill på en fotbollsplan och det är ett halvt helvete för motståndarna att försöka stoppa honom.

Att försöka hänga med. 

När Niclas Eliasson hittade rätt och nådde den form, fart och fitness som tog honom till Bristol City var han lika svår att komma åt. Det är i det närmaste jag kommer i jämförelse om vi sett samma poetiska rörelsemönster och effektivitet.

Eliasson har fortsatt sin formkurva, har lyckats konservera sin fina produktivitet över tid. 

Om Sead Haksabanovic (sex mål, sju assist i allsvenskan samt två mål i Europa League) kan mäkta med samma sak återstår att se men det känns direkt avgörande för hur pass rolig Kamraternas säsong ska bli.

I alla fall första delen, när 20-åringen fortfarande tillhör IFK enligt den lånedeal som gjorts med West Ham

Är IFK för beroende av Haksabanovic trollkonster? Hur kommer klubben lösa en situation utan honom?

Det är en rad frågetecken som flaxar runt IFK Norrköping. Det där är två som känns allra mest akut att få svar på. 

-----------

Jag testade prata framtid med Haksabanovic efter slutsignalen i går, och det är allt mer tydligt att han inte vet själv vad som väntar efter lånetiden går ut. Det är heller inget som stör.

"Nej, jag kan koppla ifrån. Det är inga problem, jag har varit med så länge nu. Just nu tänker jag bara på att jag är här. Jag försöker bli bättre för varje dag som går", sa han. 

-----

Ur en ekonomisk aspekt pratar vi en division som IFK inte är bekväm med eller kan matcha om vi ser över alternativet att köpa loss Haksabanovic från kontraktet med "Hammers". Londonklubben betalade Halmstad 35 miljoner för supertalangen. Även om det inte blivit en enda minut i Premier League är "Haksa" bara 20 bast, spelar just nu en fotboll som är på en nivå över allsvenskan, en bra bit, och har ett avtal som sträcker sig till 30 juni 2022. Ska det bli en hel säsong i Peking och till och med längre än så, känns ett förlängt lån som det mest realistiska. 

-----------

Med tanke på vad det är för spelare  - och ledare med för den delen - som gått från Halmstad till  IFK Norrköping de senaste åren, är det en riktigt frän start på säsongen. Andreas Johansson är tillbaka på Östgötaporten. "Ante G" ska försöka stoppa en urkraft i Sead Haksabanovic och HBK, med ett skräpigt 2019 bakom sig, ska försöka överlista allsvenskans nummer ett, Isak Pettersson - som plockades in från just det...HBK.

----------

Från den startelva som Jens Gustafsson skickade ut mot J Södra känns det inte som det är så många ändringar att vänta. Backlinjen känns spikad till tre fjärdedelar. Krogh Gerson, Castegren och Lauritsen kommer vara förstavalen så länge Filip Dagerstål inte är match-fit. Christopher Telo eller Egzon Binaku på vänsterbacksplatsen är en mer öppen fight. Det känns som Telo spelar på söndag. 

Isak Bergmann Jóhannesson har växt i varje match i vinter och med Alexander Fransson som inte är redo riktigt än, tar islänningen en starttröja bredvid Andreas Blomqvist och Simon Thern

Sead Haksabanovic är så given att det är larvigt framåt. Christoffer Nymans fina mål mot J Södra var viktigt för honom, men "Totte" är i den kategori av spelare som inte är redo för 90. Jag säger att det blir Jonathan Levi och Carl Björk som startar bredvid Haksabanovic

----------

Östgötacupen bytte namn till Danske Bank och byter nu namn till... (håll i er nu): Lågenergihus Cup. Den ligger inte som mjukglass i gommen. 

---

Jag var med och pratade IFK:s stormiga vinter i 3-5-2 igår. Här har ni programmet

---

Eric Smith vill tillbaka till IFK. IFK vill ha honom. Det känns som han är nästa nyförvärv - om det nu blir någon mer...

IFK Norrköping är huvudspåret men Norrköpings lokala klubbar kommer även vikas utrymme i Fotbollsbloggen. Det senaste skvallret. Materialet som inte lämpade sig i pappret. Det här är forumet. David Iwung, 40 bast och med en förkärlek till Liverpool FC och feta riff, heter jag som skriver. Favoritspelare: Mikael Lindskog. 

  • Twitter
  • Twitter

Sportbloggar