Casta petades efter landslagsgenrepet

Efter landskampshelgen mot Holland petades Trojáns Madelen Casta.

 

- Jag har tjutit i tre timmar, sa hon till NT-sporten på söndagskvällen.

26 april 2009 21:04
Andy Tithers blågula rugbylag har ännu några veckor kvar till EM-premiären på hemmaplan. I helgen spelades sista träningsmatcherna, båda mot Holland, i Norrköping.

 

- Jag är nöjd med att alla i truppen fick spela, gjorde sitt bästa och visade att alla vill spela EM-slutspelet, sa Tither efter slutsignalen i söndagsmatchen.

 

En som inte får följa med när allt ska avgöras är Trojáns Madelen Casta.

 

- Jag har tjutit i tre timmar och är ganska tom just nu, sa Casta på söndagskvällen efter att ha fått beskedet.

 

Varför kom du inte med?

 

- De sa att jag var för naiv. Det som känns värst är att jag inte fick någon konstruktiv kritik, något att jobba med, sa Casta, som i nuläget är osäker på hur hon ska ta tillvara reservplatsen på hemmaplan.

 

Tanken var att två spelare skulle plockas bort i sista gallringen. I stället petades fyra spelare och en ny, förvisso rutinerad, spelare utifrån tillkom. Men i den slutliga 26-mannatruppen finns två Trojánspelare med - Jennie Öhman och Anna-Lena Swartz.

 

- Att inte "Madde" kom med var oväntat. Skittrist, jag blev förvånad, trodde hon var klar, sa Swartz, som mitt i allt fick lite svårt att glädjas över sin egen nominering.

 

Spelet i helgen då? Jo, lördagsmatchen gav en bra första och en sämre andra halvlek.

 

På söndagen kändes det som om svenskorna var mer på hugget och att det bara var tillfälligheter som gav gästande Holland segern. Ett tidigt försök lyckades man med och satte även den efterföljande bonussparken. Svenskorna fick jobba i underläge, men gjorde det bra och kom så när ikapp.

 

- Jämfört med att möta England, så spelade Holland lite fult. England är så pass bra att de inte behöver spela fult, Holland imponerade inte alls på mig på så sätt, sa Madelen Casta, som fick en halvlek på lördagen och slutminuterna på söndagen.

 

Hennes mer rutinerade Trojánkamrater, Öhman och Swartz, fick desto mer speltid.

 

- En rolig helg. Jag var missnöjd med mitt eget spel i går, men det var bättre i dag. Det känns som om kombinationerna sitter när förstauppställningen spelar, sa Swartz, som spelade allt utom slutkvarten.

 

Framför sig i laget hade Swartz den hårt arbetande pelaren Öhman.

 

- Ja, jag har fått höra att jag inte är lika elak som tidigare, men i dag kände jag mig elak... Fast spelet i dag kändes väldigt bra, en helt annan koncentration, hela matchen jämfört med lördagsmatchen, menade Öhman.

 

En av två Trojánspelare som representerar Sverige i EM-slutspelet.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!