Offer för PK-kulturen?

1 november 2018 04:00

En gång var SSU:s Skånedistrikt känt för att vara ungdomsförbundets radikalaste. Nu känns det snarare som det mest reaktionära. Som Kvällsposten avslöjat har Skåneförbundet kidnappats av islamister. Desamma ger uttryck för bland annat grov homofobi, till exempel att homosexuella är ”smutsiga”.

En företrädare har gjort sig känd för antisemitism, en annan representerar en islamistisk moské och ytterligare en skryter med att jobba för det egyptiska utrikesdepartementet.

Det hela bisarrt och inte blir det bättre av hur tamt SSU:s förbundsordförande Philip Botström (själv homosexuell) har reagerat. För att inte tala om moderpartiet. Många verkar hoppas att stormen ska blåsa över.

Så kommer inte att ske, även om de nu uppmärksammade personerna eventuellt skulle tvingas bort från sina positioner. Vad som inträffat är nämligen hur ideologiskt medvetna islamister kidnappat ett tyngre SSU-distrikt. Islamisterna är nog fler och mer målmedvetna än vad många vill inbilla sig. Samtidigt har ungdomsförbunden försvagats. En farlig kombination.

Men det finns en tredje faktor: den politiska korrekta kultur som förgiftat det offentlig samtalet under många år. Samma personer som kan vara nog så hårda i sina fördömanden av nazistisk antisemitism, kan ta på sig skygglapparna när den samma har muslimska avsändare. Över huvud taget finns det en motvilja mot att problematisera islamistisk väckelse i vissa muslimska grupper. Tvärtom vill man vara invandrares vänner – alla invandrare, okritiskt. Då blir organisationer lätta att infiltrera.

Samtidigt skakar de traditionella arbetarväljarna på huvudet – och röstar sverigedemokratiskt. De lär inte bli färre efter KvP:s avslöjande, eller den socialdemokratiska oförmågan att hantera uppenbarligen allvarliga problem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hans Stigsson