Närmar sig Juno Blom S?

11 juli 2019 04:00

Det är något särskilt med Norrköping. När Liberalernas nya partisekreterare Juno Blom intervjuas i NT (10/7) framgår det: ”När jag stiger av tåget i Norrköping är det en speciell känsla. Här är det hemma och här har jag mina rötter. Att få komma hem gör mig hel. Det tänker jag aldrig lämna. Här finns också min politiska bas och människor jag lärt känna och samarbetat med. En som jag talat mycket med är Lars Stjernkvist (S).”

Juno Bloms citat gör att tankarna lätt far iväg till Markus Krunegårds eller Ulf Lundells sånger om att gå på promenaden. Men en Norrköpings-väg som partisekreteraren i Liberalerna förhoppningsvis inte slår in på är den som den tidigare partisekreteraren i Socialdemokraterna och numera kommunalrådet Lars Stjernkvist har stakat ut.

Stjernkvist har med Kvartetten (S, L, C och KD) gjort Norrköping till ett skyltfönster för blocköverskridande samarbete. Med den bakgrunden är det för Alliansvänner lite oroande att Blom betonar kontakterna med Stjernkvist.

Men förhoppningsvis lämnar Juno Blom den politiska modellen med Kvartetten hemma i Norrköping. De medlemmar som röstade fram Nyamko Sabuni till ny L-ledare verkar snarare ha levt i föreställningen att Sabuni åter skulle närma sig den gamla Alliansen – inte inspireras av ordningen i Norrköpings kommunfullmäktige.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Edvard Hollertz