Vi vet en sak.

Upplev Norrköping kommer aldrig bli vad man en gång var.

Synd.

Artikelbild

Det är egentligen förbaskat sorgligt att man tvingas börja om från noll, till och med värre än det, på en så sällsynt tuff och konkurrensutsatt marknad.

Ett haveri ska egentligen inte få omkull ett Upplev Norrköping, som faktiskt gjort så mycket mer och så mycket bra genom åren än en usel sommarutställning. Det finns ju faktiskt en värld utanför stora utställningar, häftiga konserter och kittlande evenemang. Det finns en annan kunskap på kontoret, som i dag inte vet var vi eller den ska ta vägen. Jag skulle önska de visade upp sig mer på den lokala marknaden för att ge oss en förståelse för deras arbete. En kommun ska absolut lägga sin största vikt och peng vid vår kärnverksamhet i vård, skola och omsorg, men syns du inte där ute finns du inte heller.

Norrköping är värd något mer.

Ja, jag kastar lätt avundsjuka blickar de dryga fyra milen västerut, där Linköpings elektroniska skyltar ger en vink varje gång man passerar på E4. Jag har ju gjort det några gånger på mina resor i grannfesten med några av våra större svenska stjärnor.

De syns.

Gör vi det?

Vi skulle ha fått ett besked om framtiden om det kommunala evenemangsbolaget av ägaren Norrköping Rådhus AB i slutet av veckan, men man valde att skjuta upp det avgörande beslutet. De behöver helt enkelt lite mer tid för att välja den rätta och tydliga vägen för framtiden. Det fanns en oro att man skulle stressa fram ett slutgiltigt besked och sedan ångra sig, men kanske, kanske blir man lite klokare av att ta djupt andetag till och vänta.

Jag är därför nyfiken på nästa steg så småningom.

Vi kan väl (?) omöjligen få se eller uppleva något liknande igen som den gångna hösten, men vem eller vilka lyfter blicken och tar Norrköping tillbaka in på kartan igen? Det finns många föreningar och förbund med en vilja att lyckas för att göra det lilla extra. De behöver ett par handtag för det.

Hur mycket som vi tagit skada av det här vet ingen heller, men de styrande måste så snart det bara går sätta en plan för framtiden.

Orienteringsfesten O-ringen i sommar ger oss en bra plattform att bygga vidare på.

Vi är alla välkomna dit.