Khazeni om lyftet efter skadorna

Kristoffer slutade när de flesta satsar som mest. Men en kompis farsa lockade tillbaka Khazeni. "Nu är det 100 procent fotboll".

Ingen spikrak väg uppåt. Kristoffer Kahzeni slutade till och med att spela fotboll under en period. Nu tränar Sylviakillen allsvenskt med IFK Norrköping.

Ingen spikrak väg uppåt. Kristoffer Kahzeni slutade till och med att spela fotboll under en period. Nu tränar Sylviakillen allsvenskt med IFK Norrköping.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-09-19 10:00

Kroppen börjar hitta rätt nu efter en skadefylld vår. Omställningen uppåt från division 2 har inte varit några problem tekniskt.

Det handlar mer om att bygga fysisk tålighet och taktik för 24-åringen.

Lättare det när fotbollens viktigaste beståndsdel sitter i ryggmärgen.

Bollkänslan.

Ändå var det nära att Kristoffers fotbollsspel tagit slut då han var 15–16 år.

– Jag hade en tyngre period och tyckte att fotbollen inte var så rolig i livet. Men sedan kom en kompis pappa som tränade  ett lag i en väldigt låg division och frågade om jag inte ville träna. Senare kom jag upp i A-laget där. Efter det har resan rullat på uppåt, säger Kristoffer och ler efter träningspasset i höstsolen med IFK.

Den offensive spelaren imponerade på Sylvia i fjol och värvades från Stocksund. Det har blivit fyra mål i division 1, i en ganska sönderhackad säsong för honom personligen.

Senast i 3–1-segern mot Team TG nätade Khazeni för Sylvia, det kunde ha blivit fler.

– En bra insats men det kändes som att vi kunde gjort ett par baljor till där.

Att få fysiken i kroppen utan nya skador är en svår balanskonst.

Skynda långsamt.

Det blir en träning med allsvenska IFK, utöver veckans pass med Sylvia. 

– Det beror på kroppen. Jag har varit väldigt mycket skadad. Det började direkt när jag kom till Sylvia och blev borta ett par månader. Nu senast har jag haft en sträckning i senorna runt knäet, säger Khazeni.

Oavsett om det är IFK eller Sylvia tränar Kristoffer till Kim Hellbergs raka och tydliga kommandon på Östgötaporten.

– Jätteinspirerande att vara här och träna med så många och duktiga fotbollsspelare. Ny miljö, nytt sammanhang. Tempot är den största skillnaden. Annars kör Kim både här och med oss så man har bra koll på hur han vill att vi ska träna, och hur IFK och Sylvia vill träna, säger den nytända stjärnan.

Han lämnar IFK-passet med lagkompisen Carl Björk. Vid sidan av fotbollen hänger han mycket med Niklas (Söderberg) som han delar lägenhet med efter fotbollsflytten till Norrköping.

Frågan är bara var resan tar spelaren som har ett kontrakt på, ett plus ett år.

– Just nu inte tänkt alls på framtiden. Jag känner att jag utvecklas här varje pass, varje dag. Sedan får man se var det slutar, säger den udda 24-åriga talangen bland alla unga framtidslöften.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!