Svar: Självklart att berätta det här

Jag har skrivit flera artiklar om typ 2-diabetiker som efter en kostomläggning, och tvärt emot sin dietists rekommendationer, kunnat dra ned sin medicinering radikalt och i flera fall helt sluta med den.

20 januari 1916 09:09

Se till exempel ”Uppkäftiga diabetiker” på Facebook. Likaså har jag träffat många gravt överviktiga människor som istället för en gastric bypassoperation med en kostomläggning, bort från mycket blodsockerhöjande livsmedel, lyckats gå ned i vikt.

Det finns många läkare som vittnar om att sockerberoende existerar. Martin Ingvar, professor och överläkare vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska institutet, och läkare Andreas Eenfeldt, som driver Sveriges största hälsoblogg Kostdoktorn.se, är bara två av dem.

Läs till exempel den amerikanske läkaren och forskaren David Ludwigs studie, Brain on Fast Acting Carbs, som visar hur socker lyser upp beroendecentra i hjärnan.

Diabetes (sockersjuka) har exploderat världen över. Patienterna dör i förtid, enligt det så kallade naturalförloppet, och är överrepresenterade bland hjärt- kärlpatienter.

Att berätta om människor som lyckats äta sig till en bättre hälsa är en självklarhet för oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Glenning, reporter Fredrik Lagerqvist, tf ansvarig utgivare, NT