Skamligt att förbjuda Palestinas flagga

15 augusti 2019 11:02

Skamligt ”IFK Norrköping”! Vi palestinier i Norrköping är besvikna på IFK:s styrelse som förbjöd palestinaflaggor inne på Östgötaporten under matchen den 8 augusti. Era vakter tvingade till och med en kvinna att ta av sig sin slöja bara för att den innehöll palestinska färger. Själv hade jag en halsduk med svensk flagga på ena sidan och palestisk flagga på andra sidan, den fick inte jag ta på mig i arenan. Det är det värsta jag har varit med om under mina 53 år i Norrköping.

Många åskådare från Stockholm och Uppsala vände och gick när de be möttes av orättvisan på Östgötaporten. De fick se israeliska flaggor gå in på arenan medan dom själva stoppades och fick inte ta med sig sina.

Som svensk-palestinier och Norrköpingsbor kräver vi ett svar från IFK:s styrelse, som är dom som förbjudit den palestinska flaggan inne på arenan. Är ni rädda för att bli kallade antisemiter? Eller vill ni bara ha beröm av israeliska staten? Fick IFK beröm från Israel efter matchen för att ingen palestinsk flagga kunde skådas på läktarna? Skamligt IFK! Vi ser ofta palestinaflaggor på europeiska arenor men i Norrköping förbjuds dom.

Svensk-palestinska föreningen i Norrköping kommer att demonstrera utanför IFK:s kansli. Vi vill visa vårt missnöje och att vår palestinaflagga är vacker och ofarlig.

IFK Norrköping som förening har att följa tävlingsbestämmelser utfärdade av Svenska Fotbollförbundet och UEFA (Europeiska fotbollförbundet) vad gäller fotbollsmatcher och arrangemang. Dessa bestämmelser förbjuder arrangerande förening att tillåta politiska budskap oavsett framställningsform. IFK Norrköping har i detta fall agerat helt i överensstämmelse med reglementet och dess säkerhetskrav.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Isam Bardaqji Svensk-Palestina Förening i Norrköping Styrelsen, IFK Norrköping