"Ska aldrig tas lättsamt"

13 maj 2016 04:00

Efter händelserna där Pride flaggor på två gymnasieskolor har blivit nedbrända behöves detta upplysas. Det är hemskt att sådan här ska förekomma i ett land som förespråkar acceptans och alla ska få vara sig själva.

Norrköpings kommun behöver ta tag i detta och se till att liknade händelse ej händer. Att bränna ner en flagga som är folks identitet är en våldshandling som aldrig ska tas lättsamt.

Ung Pirat står för ett öppet samhälle där alla ska kunna få vara sig själva oavsett sexuell läggning och könsidentitet. Skolan ska vara en trygg plats för alla individer vilket det inte är för personer som identifierar sig med Pride-flaggan.

Detta är allvarliga händelser som måste tas på allvar och förhindras. Varför detta kunde ske var för att Norrköpings kommun samt flera inte jobbar tillräckligt aktivt för att ta bort negativa strukturer gällande HBTQ+.

Stereotypiska och konservativa strukturer som skadar och inte skapar trygga skolgångar för elever. Ett övergripande arbete behöves göra genom att utbilda personal och inte tillåta sådan här strukturer i våra skolor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecka Mc Neill Ung Pirat