INSÄNDARE Man kan tycka vad man vill om EU, men när det kommer till folks hälsa, anser jag det är upp till varje lands regering att bestämma vad som ska gälla! Inte en massa lobbyister i Bryssel.

När det gäller alkohol bestämmer staten hur vi hanterar försäljningen. Det är bra! Detta trots att vi är med i EU och det enligt dess reglerverk inte är tillåtet att ha monopol på något.

När det gäller spelmarknaden, flödar det in nya spelbolag i landet varje dag. Varför var det ingen som jobbade för att behålla spelmonopolet? Varje gång man slår på tv:n matas man av minst 3-4 olika spelbolag och där emellan av bolag som lånar ut pengar.

Jag har också börjat få reklam på mejl med att det finns pengar på konto, bonusar med mera. Vem ger tillåtelse till att skicka det till mig?

Spelmissbruk är knappast något man kan se på folk. Jag tror det är en process som går från vanligt spelande till missbruk väldigt fort

Folk spelar för tusentals kronor varje dag, de lånar pengar för att vinna tillbaks de förlorade pengarna som de aldrig ser röken av. Man kan ju spela bort hus och hem samt familjen på nolltid. För att göra det hela lite mer lockande försöker bolagen att överglänsa varandra i bonusar.

Det som får mig att reagera mest är att det är fullt lagligt. Sätta in 500 kronor och du får 1500 kronor i bonus att spela för! Ingen bryr sig. De bjuder sina storspelare på presenter och resor med mera..

Hade jag haft en bar och lockat alkolister med att bli medlemmar som stamgäster i min bar och körde med följande: köp alkohol för 100 kronor, så får ni en bonus på 500 kronor att handla gratis alkohol för. Mina storkunder skulle få åka gratis hem med taxi efter en kväll. Hur länge skulle baren förbli öppen? En max två dagar innan polisen skulle stå där för att jag är orsak till att främja missbruket bland alkoholisterna?

Jag ser egentligen ingen skillnad, missbrukare är missbrukare och kan oftast inte ta sig ur det på egen hand, och då ska det inte var tillåtet att på laglig väg locka folk in i spelmissbruk.

Själv har jag har förlorat all respekt för alla kändisar som ställer upp på spelbolagsreklam, trots de vet vilket helvete de sätter så många människor i. Hoppas vi på något sätt kan få stopp på detta vansinne!