Rösta för Greta och andra unga

29 april 2019 04:00

För att samhället ska kunna förändras så behövs två saker: en rörelse som skapar tillräckligt mycket tryck och politiker som genomför förändringarna.

Det viktigaste – rörelsen – håller på att skapas. Inspirerade av Greta Thunberg så har hundratusentals ungdomar gått ut på gatorna och krävt att samhällets klimatskadliga utsläpp stoppas, att vi anpassar ekonomin efter planetens gränser.

Motståndet mot denna kamp samlar inga människor på gatorna. Däremot så finns det många tyckare och inte minst en enorm fossilindustri som vill fortsätta bränna kol, olja och fossilgas in i det sista. De har enorma resurser och kan skicka horder av lobbyister till både Bryssel och Stockholm.

Ungdomarna som klimatstrejkar får oftast inte rösta. En konkret sak vi andra kan göra för att stödja strejkerna, och att minska klimatförändringarnas skadliga effekter, är att rösta på politiker som står upp mot fossilindustrin i Europaparlamentsvalet.

Det är nu dags att klimatprotesterna leder till förändringar av samhället, förbud mot fossil utvinning och minskad förbränning av fossila bränslen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sjundegångsväljare