Peking Fanz, ta ert ansvar!

21 augusti 2019 04:00

Jag och min son var på Östgötaporten för att se Europacupmatchen mot det israeliska Hapoel Beer-Sheva.

När nu UEFA har bestämt att man inte får ha ståplatser på Europacupmatcher så var Peking Fanz hänvisade till sittplats på Östra läktaren.

Jag beundrar Peking Fanz för deras engagemang och att de bidrar till en härlig stämning och stöttar sitt lag i vått torrt. Jag och sonen fick platser på rad 2, nära Peking Fanz-klacken. Vi satt och log och njöt av stämningen, som klacken bidrog med.

I halvtidsvilan tyckte jag mig höra tre killar prata om att storma planen.

En bit in i andra halvlek görIFK mål. Fansen blir glada, spelarna blir glada och en av de tre killarna blir allra gladast – så glad att han hoppar in på planen, vilket troligtvis blir böter för IFK Norrköping. Han blir snabbt infångad av ordningsvakter som ska avvisa honom från planen. Det ser hans kompisar, de är cirka 30 man, och rusar fram till vakterna för att frita honom.

De tar sig fram till ordningsvakterna som håller fast mannen och spottar på och drar i vakterna så att han kommer loss.

Ett par minuter senare ser jag att samme man kommer tillbaka till Peking Fanz-läktaren. Där blir han hyllad och omklappad av sina kamrater. Hjälten är tillbaka! Han som nyss sett till att hans lag riskerar böter från UEFA. I min ilska går jag fram till en av ordningsvakterna och frågar om det verkligen ska vara så? Vakten ler generat och rycker på axlarna.

Nu vänder jag mig till Peking Fanz: Ni bär det yttersta ansvaret för att den här mannen hans kompisar inte skall finnas kvar bland er. Ni vet vilka de är, se till att få bort dom från Curva Nordahl, där det bara ska finnas plats för dom som älskar fotboll och stöttar sitt lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fotbollsälskare