INSÄNDARE Apropå att anställda vid kommunala bolaget Louis de Geer har fått åka på två resor till ett Champagnedistrikt i Frankrike inom loppet av två år. De har tydligen haft det turbulent med tre olika VD:ar och omorganisation. Syftet sägs vara teambuilding, och att få med sig personalen så att de tycker att arbetsgivaren är bra. De har jobbat hårt och haft en tuff tid bakom sig.

Hm. Jag arbetar inom förskolan och ingår i ett arbetslag med sex personer. Under senaste åren har det varit en hel del rotation. Jag har arbetat med 17 (!) olika personer och då har jag säkert inte fått med alla. Under varje år har minst en kollega bytts ut, ofta flera. Har vi haft tur har vi fått en ny utbildad kollega. Annars har en vikarie fått täcka upp under en övergångsperiod. Snacka om en väldigt långvarig omorganisation!

Dessutom har många kollegor kommit och gått på de andra avdelningarna i huset. Lägg sen till alla otaliga vikarier som har stöttat upp. Att i tät följd göra avslut och ta farväl av fina kollegor är enormt påfrestande. Och det är påfrestande att lära känna nya. Nya kollegor kräver en hel del energi. Energi att lära känna, att bjuda in, att få dem att trivas och komma fram till hur vi ska arbeta tillsammans. När en kollega slutar och en ny börjar börjar den processen om.

Någon introduktion eller tid att prata ihop sig finns inte. De senaste tre åren har vi haft fem olika chefer samt två som har varit tillfälligt då ordinarie chef har varit sjuk. Ny chef innebär nya tankar om hur verksamheten ska bedrivas och organiseras vilket också innebär förändring och omorganisation. Vår situation har varit fylld av förändringar, och omorganisationer. Det har varit tufft! Så nu undrar jag vad Norrköpings kommun ska erbjuda mig och mina kollegor för att vi ska få teambuilding, för att vi ska känna att vi har en bra arbetsgivare? För att vi ska få något eftersom vi har jobbat hårt och har haft många tuffa år! Mina förväntningar är enorma!