Lägg ned förlustflygplatsen!

28 april 2018 04:00

Förra året subventionerade Norrköpingsborna varje passagerare som flög från Norrköpings flygplats med 506 kronor, det blev en ökning med ytterligare 22 kronor jämfört med året 2016.

Trots att vi skattebetalare satsade 41 miljoner kronor gick flygplatsen med en förlust på 20 miljoner kronor. Detta har hänt år efter år, det är helt oacceptabelt!

Det verkar som om Socialdemokraternas heliga ko kan kosta vad som helst. Vi tycker att Lars Stjernkvist borde låta pengarna stanna på marken istället, här behövs de! Låt oss till exempel bygga Träffpunkter och anställa personal som kan bemanna dem eller ge barn i förskolan möjlighet till språkträning och tillgång till pedagogisk kompetens även om föräldrarna är arbetslösa eller sjuka – förslagen är många.

Norrköpings flygplats varit en konstant förlustaffär sedan många år tillbaka. När tänker Socialdemokraterna och alla andra partier i fullmäktige sätta stopp för den fortsatta dräneringen av kommunens ekonomi? Flygplatsen har hittills kostat kommuninvånarna över 200 miljoner i subventioner!

Vänsterpartiet har under flera år sett mängder av försök att minska flygplatsens förluster, men det har än så länge inte gett det resultat som utlovats. Därför vill vi påbörja en nedläggning av flygplatsen och en avveckling av bolaget snarast möjligt. Vi ser det som en möjlighet att använda pengarna till kommunens kärnverksamhet och marken till annat när kommunen expanderar. Exempelvis bostäder eller mark för mindre företag.

Att Norrköpings flygplats är en dålig affär för kommunen bekräftar den glada Kvartetten som valde att flyga från Stockholm när de skulle umgås i Malaga trots Stjernkvist utmaningar till Norrköpingsborna att flyga just från… Norrköpings flygplats

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mona Olsson (V) Oppositionsråd Anna Björkdahl (V) Ricardo Olivares (V)