Kameror skulle öka tryggheten

20 september 2019 04:00

Hur ska vi i Sverige någonsin få bukt med alla våldsbrott som förekommer i samhället runt omkring oss på gator och torg? Vad jag förstår skulle en mängd av misshandelsfall, vapenbrott och sexuella ofredanden kunna klaras upp av polisen ifall man gav dem tillåtelse att montera en behövlig mängd kameror på strategiska ställen, för att på så vis kunna följa och identifiera dem som begår brott. Men då träder många kanske av ideologiska skäl fram och skanderar att den personliga integriteten skulle bli lidande, men den saken är klar att alla som jag har diskuterat det här ämnet med menar att om man har rent "mjöl i påsen" så gör det inget om man kommer in i någon kameras upptagnings-område.

Nej politiker, ni vet inte bäst för i så fall skulle polisen för länge sedan fått sätta upp kameror på de ställen de ansett borde övervakas. Läste i tidningen att polisen var tvungna att söka tillstånd att få ha kameraövervakning utanför polishuset, det är ju så sjukt att man vill ta sig för pannan.

Nej, upp med kameror så att vi vanliga medborgare kan känna trygghet om vi är ute någon kväll. Många högljudda kommer säkert att skandera polisstat! Vadå polisstat, ingen kan väl säga att till exempel England är någon polisstat, i London kan man med bevakningskameror klara upp fler brott på gator och torg än vad polisen i Sverige kan drömma om. I grund och botten måste politiken läggas om för samhällets bästa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
N-G