Jarls inlägg väcker passiv oro

9 augusti 2019 04:00

Svar på "Fokus på det grundläggande uppdraget", 27/7

Tack för ingenting brukade man säga i min ungdom när man gick lottlös från något sammanhang. Jag blev inte klokare av det Sophia Jarl skrev. Jag undrade vad kommunen ägnar sig åt som du tycker de ska sluta med. Jag visste faktiskt inte ens vad kommunen gör som de inte måste göra.

Men jag blev i alla fall oväntat upplyst av en annan insändare i veckan från S, C, L, KD. Där angav man att till exempel bidrag till föreningar, träffpunkter för äldre, kultur och parker är sådana områden. Kommunen måste inte ägna sig åt detta, men gör det (som jag tolkar deras svar) för att det finns ett värde för Norrköping i det.

När politiker säger A utan att säga B riskerar det att väcka undringar eller i värsta fall fantasier om vad som menas. Vill man sluta sköta parker och kanske ersätta dem med flervåningshus, ska gamla sitta ensamma om de inte har anhöriga, ska föreningar tvingas införa eller höja medlemsavgifter, ska bara familjer med bra inkomst har råd att gå på museum och så vidare? Tyvärr är det så tankarna går när man inte får tillräcklig information. Det du skriver väcker för min del inte aktiv nyfikenhet utan bara passiv oro.

Ulla Bjurström

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!