Indragen hållplats vid Evalundsvägen

14 augusti 2019 12:45

Härom dagen fick jag information via anslag vid busshållplats att från och med den 19 augusti så dras vår hållplats för buss 457 vid Evalundsvägen in. Östgötatrafiken hänvisar till Djurtorp. Anledningen anges vara att det är för få passagerare som använder sig av hållplatsen vid Evalundsvägen. Detta är märkligt eftersom det bor betydligt fler personer vid Evalund än vid Djurtorp.

Att gå till Djurtorp blir alldeles för långt eftersom vi som bor i Evalund redan nu får gå en bra bit till vår hållplats. Vid Djurtorp finns inga sittplatser eller regnskydd, vilket finns i Evalund. Många resenärer till Evalund blir hämtade med bil nere vid hållplatsen och vid Evalund kan bilister stanna till vilket inte fungerar vid Djurtorp. Hur tänker Östgötatrafiken kring detta? Kommer cykel-/gångbanan plogas på vintern? Kommer belysning att sättas upp mellan Djurtorp och Evalundsvägen?

Förmodligen kommer antalet resenärer att minskas på linje 457 då det blir omöjligt att utnyttja kollektivtrafiken om man är bosatt i Evalund. Efter vad jag har förstått på chaufförerna på buss 457 så anser de att det är krångligt att åka in från Gamla Övägen, men ordna då så att bussen kan stanna ute vid Gamla Övägen. Det här är riktigt dåligt av Östgötatrafiken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anneli