INSÄNDARE Kära politiker! Kommunens ramtider för förskolorna har alltid varit att öppna tidigast 06.15 med det undantag att varje enskild förskola kan öppna tidigare om behovet finns. Nu har kommunen valt att detta inte längre ska vara möjligt vilket betyder att de flesta, speciellt vi som bor en bit utanför stan, blir sena till våra arbeten.

Så kära politiker, hur tycker ni att vi ska göra? Våra arbetsgivare har rätt att kräva av oss att vi ska finnas på arbetet kl 07.00. Om vi inte infinner oss då, är det olovlig frånvaro, vilket leder till uppsägning när detta upprepas. Detta kommer såklart att upprepas, barn ska lämnas och arbete ska utföras varje dag.

Ni tycker alltså att det är lämpligt att vi ska riskera eller behöva bli uppsagda för att ni ska hålla era ramtider? Vad handlar detta om? Pengar? Då kan ni kanske dra in alla de datorer som tioåringarna får i skolan. Pengar verkar ju inte vara ett jättestort problem. Eller tycker ni kanske att vi ska behöva lämna våra barn på nattis redan kvällen före, för de 15 minutrarna på morgon som det gäller? Vilka drabbas egentligen av det här? Jo, barnen!

Ni, kära politiker som tycker att samhället ska vara så jämställt som möjligt, tillåter alltså inte att man jobbar heltid båda två, utan en av oss ska antingen behöva ändra arbetstider, om ens arbetsgivaren går med på detta, eller jobba mindre? Så jag som kvinna, ska inte kunna kombinera mina två roller, mamma och arbetstagare!

Vi är väldigt många som hört av sig till chefer, politiker och facket och ingen av er (förutom facket) har varken en ändring eller ens ett ynka svar att ge. Ni tvingar oss att välja våra roller. Jag blir arg, ledsen och kränkt! Det här är inte ok på 2000-talet! Det finns ett väldigt bra citat som cirkulerar just nu: Det förväntas av oss att ta hand om våra barn som om vi inte hade ett jobb och jobba som om vi inte hade några barn!

Det är upp till er, kära politiker, att göra en ändring. 50-talet knackade just på dörren!