Har det lönat sig att arbeta?

15 augusti 2019 10:38

Jag undrar hur pensionerna kommer att påverkas när människor som inte samlat ihop egna pensionspoäng ska in i pensionssystemet? Det finns grupper som aldrig arbetat eller enbart arbetat korta perioder. Och hur ska äldreomsorgen finansieras på kommunal nivå när allt fler fattigpensionärer behöver bidrag av olika slag?

Jag delar gärna med mig, men nu på lite äldre dar behöver jag se om mitt eget hus. Min egen pension är ett skämt, trots att jag arbetat och gnetat så gott jag kunnat. Och visst undrar jag nu så här i efterhand om det har lönat sig att arbeta överhuvudtaget? Har nämligen förstått att de som gjort det motsatta får lika mycket i plånboken. Det är inte gruppen sjuka eller rörelsehindrade jag syftar på, de har min fulla respekt och förståelse. Jag är själv reumatiker och vet vad det innebär att inte kunna ta sig ur sängen.

Som sagt. Till vardags är jag en generös person. Men jag blir rejält sur över personer som med vett och vilja aldrig ”gjort rätt för sig”. De har kallt räknat med att det fixar sig. Det har det ju gjort hittills. Som vanligt ska någon annan betala, även deras liv som pensionärer. Och jag blir inte bara sur, jag blir förbannad på systemet som tillåter det här.

Nu vill jag inte längre vara denna ”Någon annan”.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Varför arbeta?