Gör en Greta!

21 september 2019 04:00

Nu är det dags att sätta ner groggen och slå näven i bordet. Vi behöver alla vara delaktiga och göra det allra bästa vi kan för att motverka klimatförändringar. Vill vi ha ett lätt eller ett svårt liv framöver? Svaret borde vara givet.

Att tro att vi inte kan påverka något är att sätta sig själv i en offerroll. Vi har alla möjligheter att ta tag i det här en gång för alla. Prata med vänner och bekanta, diskutera vid middagsbordet och ta upp det på jobbet. Ser du något som skulle kunna förbättras ut miljösynpunkt, tveka inte att ta upp det till diskussion på jobbet, förskolan, skolan eller i affären du brukar handla i. Våga ta upp frågan med personal, chefer och arbetskamrater. Bli din egen aktivist som kan förändra framtiden!

Rannsaka dig själv varje dag. Fundera över vad du gjort för klimatet och om du kunnat göra något bättre. Är t.ex. förpackningen du brukar köpa bra för miljön, eller finns det ett bättre alternativ? Har du ännu inte sett över ditt flygande är det hög tid att du gör det nu. Hur ofta flyger du? Är du beredd att sluta? Kan du åtminstone minska på antalet resor?

Kanske har du barn eller barnbarn? Om du inte gör något nu, kan du se honom eller henne i ögonen i framtiden när du får frågan: "Varför gjorde du inget?".

Gör en Greta! Gör det här och nu. Gör det i dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
”Optimisten”