Ge oss en chans!

På nyheterna talas det om att arbetssökande som slutat på Fas 3-plats nu går sysslolösa. Inget kunde vara längre från sanningen.

1 januari 2017 04:00

För att kunna få arbete måste man vara aktiv och söka jobb. Jag slutade min Fas 3-plats i november och har sedan dess äntligen kunnat lägga fullt fokus på jobbsökande. Jag har sökt en massa arbeten. Jag har också skickat runt mitt cv till en massa företag för att på så sätt kunna finna ”dolda jobb”. (Det kan ju hända att en arbetsgivare skulle behöva personal men inte tagit tag i att sätta ut annons än).

Nu har jag mer tid till att göra detta. Ju fler jobb man söker, desto större är chansen att få ett. Jag har dessutom hunnit med att gå på att starta eget-information. Jag deltar dessutom i webbinar som arbetsförmedlingen anordnar. Det är ett slags föreläsningar via internet. De ämnen som tas upp där kan vara att söka jobb via sociala medier. Att delta i dessa webbinar hjälper mig att öka min kunskap.

Jag planerar också att åka runt på studiebesök hos företag efter alla helger. Dels för att underhålla kontakter jag redan har, och kanske också för att kunna skapa nya.

Arbetsförmedlingen har inte övergivit mig. Jag har varit på gruppinformation och på enskilt möte med min handläggare. Jag har redan fått en coach. Det har bara gått drygt en månad sedan jag slutade på min Fas 3-plats. Låt mig fortsätta jobba på med fullt fokus på en bättre framtid för mig själv.

Arbetsförmedlingen verkar jobba på bra i allt det nya. Ge oss alla en chans att kunna jobba på. Rom byggdes inte på en dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
En arbetssökande