Gångtrafikanter är värre än cyklister

29 augusti 2019 13:42

Angående ”Cyklister är ohyra i trafiken”, NT 24/8.

Till ”Ordningsman” som klagade på oss cyklister: Jag har cyklat i Norrköping i cirka 50 år nu och de som är värst i trafiken är gångtrafikanterna. De går på, står på och korsar cykelbanor och gator helt utan att bry sig och ofta med näsan begravd i mobiltelefonen.

Har ”Ordningsman” någonsin gått på den sedan länge avstängda körbanan i Södra Promenaden?

Då menar jag innan Norrköping Kommun tog det idiotiska beslutet att dela upp den i en gångbana och en cykelbana. Om ”Ordningsman” har gjort det så var han/hon inte ensam om att göra det utan massor av människor brukade gå där och jag betvivlar att någon av dessa ansåg att det var något fel med det.

Har ”Ordningsman” faktiskt gått där så har han/hon tillsammans med alla andra som gått där begått ett lagbrott för det är nämligen olagligt att gå på cykelbanorna och den avstängda körbanan i Södra Promenaden var en cykelbana och inget annat. Men även nu när den avstängda körbanan är delad så händer det att gångtrafikanter går på den lilla biten av cykelbanan som vi cyklister har kvar, trots att det numera finns tre gångbanor längs Södra Promenaden.

På gatorna bredvid Konstmuseet har jag vid två tillfällen sett personer gå med barnvagn mitt på gatan. Vid övergångsstället Södra Promenaden/Drottninggatan har det flera gånger ställt sig kvinnor med barnvagn på cykelbanan i stället för på övergångsstället.

”Ordningsman” klagar även på att polisen inte bötfäller cyklister men har ”Ordningsman” någonsin hört talas om att en gångtrafikant bötfällts för att ha gått på en cykelbana trots att det är lika olagligt som att cykla på en gångbana?

Jag vill poängtera att jag inte på något sätt ursäktar cyklister som uppför sig illa i trafiken men ni gångtrafikanter bör sopa rent framför er egen dörr i stället för att gnälla på oss cyklister, för ni är mycket värre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter