Ett sorgligt jubileum

13 september 2019 04:00

På söndag den 22 september är det exakt tre år sedan Femöresbron stängdes av. I stället har vi fått skyltar som förtäljer att år 2020 skall vi minsann ha en ny bro färdig för "gång, spring och minnen". Det där med minnen tror jag på. Det man menar är förmodligen minnen av den gamla bron. Sådana har vi. När det gäller möjligheterna till gång och spring är jag inte lika övertygad. Det vare mig fjärran att ens antyda en misstanke att de ansvariga myndigheterna kommer att svika det löftet. Men det vore intressant att få veta hur de tänker bete sig för att uppfylla det.

På årsdagen har bron varit avstängd i 1 095 dagar. Då återstår 466 dagar tills 2020 är slut. Det finns fortfarande inte några synliga tecken på en ny bro efter de första 1 095 dagarna, så jag undrar vad som skall hända under de återstående 466.

Är det månne med brobyggandet som med änderna, som simmar omkring vid brofästet: det är lugnt och stilla ovanför ytan, men under den pågår en febril verksamhet, som driver på framåt. Vad är läget för dagen i det här projektet? Vilka aktiviteter pågår "under ytan"? När kan vi börja se något resultat ovanför den? Hur mycket har projektet kostat hittills utan annat synligt resultat än att bron är borta? Hur stort är anslaget? Finns det några pengar kvar när/om man skall börja bygga? Planeras någon form av manifestation på årsdagen?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Thörnblad