Liberaler har fel

17 mars 2017 04:00

Svar till Ola J Hedin, Alexander Nejdemo, Torbjörn Wester och Thomas Bystedt

Den 3/3 påstår Ola J Hedin (L) med flera liberaler i ett debattinlägg att ”… Sverigedemokraterna (…) verkar för att begränsa människors möjlighet att fly från krig, tortyr, förtryck”. Fullständigt fel! Vi Sverigedemokrater vill hjälpa långt fler verkliga flyktingar, genom att bistå FN:s flyktingorganisation UNHCR med betydligt större bistånd än som i dag. UNHCR har bara råd att spendera fyra kronor per flykting och dag, medan dubbelt så mycket skulle behövas för att ge dem en någotsånär dräglig tillvaro i tillfälliga läger. Alla krig upphör trots allt, förr eller senare, och flyktingarna kan återvända till sina hemländer.

Som jämförelse med UNHCR:s budget kostar invandrade unga män, så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, oss skattebetalare 1 900 kronor per person och dag, bara för mat och logi. Alltså nästan 500 gånger mer än UNHCR kan använda till de verkliga flyktingarna, i eller i närheten av deras hemländer.

Det är socialdemokraterna plus småpartierna som hindrar en vettig flyktingpolitik. Vi i mittenpartiet SD är alltid villiga till samarbete inom detta och många andra områden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingvar Våxmo (SD)