Tro inte att vaccinet gör er och andra odödliga

Sedan en stor del av östgötarna över 70 år blivit vaccinerade mot Covid-19 har det blivit ombytta roller i samhället menar signaturen Ta hänsyn. Tidigare var det ungdomarna som inte följde rekomendationerna, nu är det de äldre.

Norrköping 28 april 2021 14:04
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu märks det att många äldre har fått sitt vaccin. Gå och handla på Ica Maxi bara så märker du hur det ser ut just nu i Norrköping. Pensionärer som handlar i par och utan munskydd som dessutom inte tar hänsyn till människor runt omkring dem. De tränger sig och flyttar sig inte gärna, för de är ju odödliga nu. 

 

Vad var det smittskyddsläkaren sa? ALLA ska hålla avstånd! 

Nu har pensionärerna blivit odödliga så nu kör de på. Jag ska vara helt uppriktig, självklart gäller inte det här alla pensionärer, de flesta sköter sig, men den ändå ganska stora klicken som struntar i omgivningen och har blivit egoistiska och tror sig ha sitt på det ”torra” är ändå ganska stor. 

 

Kanske kan ni tänka att om smittan inte avtar så minskar chansen för er att få den vård eller omsorg ni kommer behöva på vårat sjukhus på grund av alla fall som ni är med och skapar för Covid-19 kommer gå före er i kön, med all rätt! 

Tyvärr kommer det att drabba alla andra äldre också som ändå tar hänsyn. Det låter lite som när en del äldre klagade på den ouppfostrade ungdomen och att de borde skämmas för att de inte tog hänsyn. 

Nu är det ombytta roller och jag kan inget annat säga än - skäms på er, ni borde förstå bättre.

Ta hänsyn!

Ämnen du kan följa
Coronautbrottet
Kultur och Nöje

Kulturbranschen om publikbeskedet: Glad överraskning

Sverige

Sverige ska öppnas upp i fem steg – det här gäller från 1 juni

Sverige

TV: Så ska Sverige öppnas upp – se pressträffen igen

Sverige

Uppgifter: Första restriktionerna försvinner på tisdag – här är allt som gäller

Sverige

Så var Folkhälsomyndighetens pressträff - se den igen här

Visa fler