Motgångar är till för att övervinnas

Löpning är något jag kämpat länge med för att göra till en vana i mitt liv. Att komma i säng i rimlig tid och att sluta äta onyttiga saker är återkommande projekt jag tidvis hänger mig åt.

Vad kan du uppnå om du utmanar dina gränser och vågar prova, skriver Jessica Thiel inspirerad av en tv-dokumentär som visas torsdag kväll i SVT.

Vad kan du uppnå om du utmanar dina gränser och vågar prova, skriver Jessica Thiel inspirerad av en tv-dokumentär som visas torsdag kväll i SVT.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Insändare2021-03-03 16:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att ändra en ohälsosam vana kan ibland kännas som en omöjlig bedrift. Jag vill dela med mig av ett tips till den som känner att motivationen tryter. 

Häromdagen såg jag dokumentären 5 miljoner steg på SVT play. Den handlar om en kille som jobbar som rörmokare här i Norrköping, som tog några rejäla kliv utanför sin komfortzon. Han bestämde sig för att promenera från sin lägenhet i Norrköping till Fisterra i Spanien. 

Utöver en lång vandring får man även ta del av hans omtumlande uppväxt, kampen mot missbruk och den radikala förändringen han till slut var tvungen att genomgå för att överleva. Den 4:e mars visas den på tv. 

Med den dokumentären i färskt minne känner jag ett nytt driv att jobba mot mina egna mål, att motgångar är till för att genomlevas och övervinnas, och att våra enda begränsningar är de vi sätter upp för oss själva. Igår sprang jag ett halvt maraton och tog under turen ett spontant dopp i en iskall sjö. Inget av det kändes möjligt förrän jag faktiskt gjorde det. Vad kan du uppnå om du utmanar dina gränser och vågar prova?