Moderaterna: Vi vill fortsätta att utveckla Söderköping

Moderaterna vill även i fortsättningen vara med att leda och utveckla Söderköping för invånarnas bästa. Alliansen i Söderköping består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

Moderaterna vill efter nästa val ingå i en stark majoritet och vara drivande i det lag som ska leda Söderköpings utveckling. Vi ser helst att den majoriteten tar sin utgångspunkt i den nuvarande alliansen, skriver Martin Sjölander och Bengt Svenson.

Moderaterna vill efter nästa val ingå i en stark majoritet och vara drivande i det lag som ska leda Söderköpings utveckling. Vi ser helst att den majoriteten tar sin utgångspunkt i den nuvarande alliansen, skriver Martin Sjölander och Bengt Svenson.

Foto: Victor Bomgren/Eva-Lotta Eriksson/Inger Ramstedt

Debatt2021-11-02 07:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Centern: Vi vill fortsätta som Alliansen" NT 17/10

Centerpartiet i Söderköping förklarar i en debattartikel i NT att de gärna vill fortsätta tillsammans i Alliansen. På sitt alltid ”ödmjuka” sätt tycker de att det är obehövligt att nämna vilka partier utöver C    som ingår i alliansen. I artikeln förklaras att det är den gemensamma värdegrunden som förenar alliansen i Söderköping. 

Det är nog ändå på sin plats att tydliggöra alliansen i Söderköping utifrån de ingående partierna. Inom NT:s primära spridningsområde är det så att C:s värdegrundbaserade samarbete innefattar Socialdemokraterna i såväl Finspång, Norrköping som Valdemarsvik.  Även på riksplanet finns det ett tydligt samarbete. Det sagda ska inte tolkas som något angrepp på C utan helt enkelt ett förtydligande för läsarna/väljarna. Samarbetet inom vår allians är i allt väsentligt gott och har efterhand stärkts samt är uppskattat av oss moderater. Meningsskiljaktigheter har funnits och finns men det ska närmast ses som en styrka och medför att frågor belyses bättre och resulterar i bättre beslut.

De åtgärder som C redovisar har vi samtliga partier drivit och står bakom, vissa härrör till och med från förra mandatperioden som till exempel Östra Ryds förskola. 

Ytterligare en åtgärd måste kommenteras, Sankt Anna skola och förskola har överhuvudtaget inte varit föremål för något beslut under mandatperioden. Det är tillyttermera visso så att det finns inget parti i Söderköpings kommunfullmäktige som ifrågasätter skolan eller ens skulle tänka en sådan tanke. Barn, föräldrar och personal kan vara helt trygga med att förskola/skola kommer att vara kvar. Vi har många skolor i Söderköpings kommun vilket förklaras av kommunens struktur. För Moderaterna är det viktigt att vi har skolor i våra områden utanför tätorten. Skolan är den enskilt viktigaste kommunala verksamheten för en levande landsbygd. Landsbygden ska värnas.

Moderaterna har en positiv syn på Söderköpings framtid. En framtid som präglas av stora möjligheter. En framtid som är starkt förbunden med den nya sträckningen av E22. Det kan tyckas och är en ganska lång tid kvar innan vägen är klar. Men tiden är samtidigt knapp, ett omfattande kommunalt planeringsarbete har påbörjats och måste intensifieras för att kommunen ska kunna ta tillvara de möjligheter som vägsträckningen innebär. 

Moderaterna ser det som särskilt angeläget att såväl verksamhetsmark som mark för bostäder planeras, det kommer att behövas. Under nästa mandatperiod ska enligt Moderaterna Albogadalen vara detaljplanerad för i huvudsak bostäder.

Det vi främst vill är att kunna ge den enskilde de bästa förutsättningarna att själv forma sitt liv på det sätt den finner bäst. Den möjligheten är god i Söderköping genom en bibehållen låg skattesats, ett varierat näringsliv och en fortsatt god kommunal service. Våra prioriteringar är tydliga, en förskola, skola och äldrevård av högsta klass. 

Moderaterna vill efter nästa val ingå i en stark majoritet och vara drivande i det lag som ska leda Söderköpings utveckling. Vi ser helst att den majoriteten tar sin utgångspunkt i den nuvarande alliansen. Men innan denna majoritet bildas måste Du och övriga väljare få säga sitt nästa höst. Det är på så sätt vi värnar demokratin.

Moderaterna i Söderköping

Bengt Svenson ordförande

Martin Sjölander kommunalråd