Det luktar väl tillrett och smakligt fläsk

Moderaterna i Norrköping kämpar på i frågan om äldreomsorgen. Trots att dom faktiskt inte lägger ett öre mer på våra äldre än vad Kvartetten gör.

Östgötsk stekt fläsk.

Östgötsk stekt fläsk.

Foto: Peter Jigerström

Debatt2021-10-19 11:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Låt lokala restauranger leverera mat till äldreboenden" NT 30/10
 

Men själva diskussionen är något jag verkligen välkomnar för den pågående krisen för våra äldre och undersköterskor behöver verkligen debatteras mer på alla sätt och vis! 

Grejen är dock att jag tycker att restaurangmat till våra äldre egentligen är en bra idé. Som Sophia Jarl säkert vet så har dock saken undersökts många gånger och är inte riktigt så enkel. När de höga och nödvändiga kraven på hygien, specialanpassning och näringsinnehåll ställs upp tillsammans med leveranskostnaderna så är tyvärr inga företag längre intresserade.

Däremot är jag helt enig med Sophia Jarl om att kvaliteten på maten måste höjas. Nu när det utvecklas tillagningskök på våra boenden kan det exempelvis var en god idé att de levererar mat också till hemtjänsten. Bra, näringsriktig, lokalproducerad mat direkt till våra äldre. När vi lägger fram ett sådant förslag så hoppas jag verkligen att Moderaterna ställer upp på det. 

Väl tillrett så kan valfläsk vara riktigt smakligt. Särskilt om det verkligen levereras också.