Utvisningarna nära att sänka Vita Hästen

István Bartalis kom tillbaka som målskytt och på utvisningsbänken. "Inte så man ska visa vägen", sa han efter Hästens 5–4-seger.

Tranås kommun 4 september 2019 22:06

Nja, det slog inte gnistor om Vita Hästens första period i Stiga Arena. Division 1-laget Tranås kom ut med pigga ben och attityd men gästerna kunde ändå komma undan med 2–2. 

Det blev betydligt bättre i andra perioden när Vita Hästen stundtals parkerade på den offensiva tredjedelen. 

Slutperioden hamnade mest om utvisningar. Tranås utnyttjade Hästens vistelser på botbänken och hade kvitterat efter bara ett par minuter. 

Patrick Blomberg kunde dock snirkla in 4–5 omgående men tränaren Tony Zabel var långt ifrån nöjd med den egna disciplinen. Det blev en timeout för att få struktur i uppträdandet men det hade en klen effekt. Vita Hästen drog på sig ett par utvisningar till men kunde ändå hålla undan till en uddamålsseger.

 

István Bartalis kom ut från det segrande omklädningsrummet men han pratade knappt som en segrare. 

– Vi var lite förvånade i början. Vi höll oss inte till reglerna och principerna och vi hade elva tappade puckar. När vi gav dem chanserna vände de snabbt. 

–  Andra perioden såg bättre ut. Vi kom in till omklädningsrummet och sa att vi skulle hålla oss tighta i mitten och inte jaga fram allting. När det var fem man på isen var vi det bättre laget, tyckte Bartalis.

 

Det blev en ryckig avslutning den sista perioden. Vita Hästens ungerska landslagsman var inte ensam om att åka på tvåminutare. Men han var kanske den mest förvånade.

– Jag brukar ha fyra–fem utvisningar på en hel säsong. I dag hade jag tre. Det duger inte liksom. Man måste hålla sig på planen. Det är inte så man ska visa vägen. Vi tog bort chansen från oss själva när det blev många utvisningar, sa han.

Det blev bestämt kvällen innan matchen att han skulle göra comeback efter smällen i huvudet mot Almtuna.

– Det är ingen hjärnskakning. Det är en gammal skada från augusti förra året när jag fick en puck i huvudet. Det är nerverna som krånglar lite. Kindbenet håller på och pulserar hela tiden. Vi får hoppas att det går ner, annars är det jävligt jobbigt, sa István Bartalis.

 

Tränaren Tony Zabel var glad över fem gjorda fem mål och spelet i mittperioden. Men han jublade inte heller över avslutningen med alla utvisningarna. 

– Vi dödade oss själva där. Det är inte okej att stå och hugga med klubban för att vi blir irriterade. Vi har mycket kvar att titta på men det var ett steg framåt i andra perioden, sa Zabel när han kom ut från omklädningsrummet.

Matchfakta

TranåsVita Hästen 4–5 (2–2, 0–2, 2–1)

Första perioden: 1–0 (4.30) William Wennström (fem mot fyra), 1–1 (5.18) Jacob Spångberg, 2–1 (11.06) Tobias Sjökvist, 2–2 (15.16) Kevin Elgestål, fyra mot fem. Skott: 7– 10.
Andra perioden: 2–3 (26.25) Simon Fernholm, 2–4 (38.22) Istvan Bartalis. Skott: 5-17.
Tredje perioden: 3–4 (40.59) Ivar Arnesson (fem mot fyra), 4–4 ((43.29) Fredrik Lindström (fem mot fyra), 4–5 (44.56) Patrick Blomberg. Skott: 10–8, totalt 22–35.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Bröt Hästen-kontraktet – rankas som bästa nyförvärvet

Ishockey

Det vore en bomb om han lämnar Hästen

Ishockey

Jokinen: Där kommer jag att vara bäst i Vita Hästen

Sport

Brynäs ber fansen finansiera stjärnvärvningar

Sport

Uppgifter: Överens om NHL-omstarten

Visa fler