När ska vattenpumpen i Strömparken lagas?

Jag bor nere vid Strömparken och går där flera gånger om dagen och rastar vår hund.

Norrköping 27 juli 2021 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Såhär års är det alltid många som är där, familjer med picknickkorgar, ungdomar med pizzakartonger och personer med rastande hundar. Och barnfamiljer med glada barn som leker i och runt Lekbäcken och på den lilla lekplatsen med den roliga vattenpumpen. Alla barn älskar vatten!

Men nu har Vattenpumpen varit trasig i flera veckor! Pumpen saknar handtag. Barn försöker förgäves få något att rinna, barn som blir besvikna. Nu är det mest sand i de rännor där vattnet ska rinna.

Min fru ringde till kommunen och fick ett svar som sms, jag citerar ”att pumpen har behövt plockats ner för en större reparation. Vi hoppas att ha den på plats så fort som möjligt…” Vad betyder det? Pumpen är kvar när jag skriver detta, men handtaget saknas fortfarande. Det går inte att pumpa. Det är en sinnrik och rolig konstruktion, men tydligen för svår att fixa till så att den fungerar. Och om den inte är nerplockad än lär det dröja innan den är på plats.

Lekredskap på lekplatser ska alltid lagas omedelbart, inte ”så fort som möjligt” som i detta fall kan betyda precis hur lång tid som helst. Ska det vara så svårt att sätta dit ett nytt handtag, det har man ju gjort förr. Inte minst närt man sätter på vattnet efter vintern (fast inte förrän i mitten av maj).

Så medan ni tänker, sätt dit handtaget! Eller byt ut den mot en gungställning. Sådana går sällan sönder och barn älskar att gunga.


Ämnen du kan följa
Strömparken, Norrköping

Insändare: Pumpen i Strömparken kommer tillbaka

Insändare: Är fiskarna viktigare än människorna?

Läs mer!

Svaret: Jodå, förbudet gäller – du får inte köra hur du vill i Strömmen

Insändare: Höj priset på flygbränsle istället

Många trotsar förbudet i Motala ström – nu ska nya skyltar upp

Här är glädjebeskedet för Kolmården: "Ett kvitto på att vi gör rätt saker"

Hotellet har byggts om – för mångmiljonbelopp: "Det är ett jätteprojekt"

Visa fler