Samuelsson: "Många som är hungriga"

Jesper Samuelsson vill se ett Vita Hästen som jobbar som en enhet. "Folk kan inte segla omkring på egna uppdrag", säger han.

Norrköpings kommun 5 september 2019 18:00

Fjärde träningsmatchen väntar i Tranås. Vita Hästen har en seger och två förluster hittills och det har varit blandade prestationer. Dock har det inte varit några frågetecken för viljan, enligt lagkapten Samuelsson.

– Det är en hög ambitionsnivå, många som är hungriga. Det gäller att vi kan tygla det lite också så att vi inte bara släpper på och kör och kör. Vi måste få med huvudet också. Det är därför vi måste gå igenom vissa saker så att alla tänker på det. Det är 13–14 nya gubbar så det kräver ju en insats för att få ihop det, säger han inför teoripasset efter tisdagsträningen.

 

Får du en extra uppstartsperiod som kapten, att vara lite drivande för att få det att funka?

– Ja, men det faller sig naturligt att vi är med och driver det framåt. Det är mycket kommunikation med tränarna också, hur det känns och vad vi ser på isen.

Vad har ni sett hittills då som ska falla på plats?

– Det är att hitta positionerna i grundspelet. Som senast mot Almtuna, då ville vi jävligt mycket men hade tränat hårt hela veckan. Krämen fanns inte riktigt i benen för att vara så aggressiva. Då var vi utspridda överallt. Men det handlar ju inte om att ingen vill, utan alla vill ju. Det är att vi ska dra åt samma håll.

Som en enhet?

– Exakt. Så att folk inte seglar omkring på egna uppdrag. Då blir det jättesvårt. Det såg man senast också när vi hade stora hål i vårt lag. Och när man inte har den krämen i benen som krävs för att reparera de misstagen som blir, då straffas man.

Ni var hårt nedtränade inför den matchen.

– Men så är det på försäsongen. Det finns ingenting att skylla på men det gäller att känna sin egen kropp och anpassa sig därefter. Det kommer ju komma perioder i vinter när vi kommer vara tunga och inte helt krya. Då måste man kunna anpassa sig till det spelet också. Kanske lite mer tillbakadraget och lite smartare liksom. 

 

Tony Zabel och Niklas Czarnecki har roterat runt med manskapet under de första matcherna.

– Det är bra att se var folk känner sig mest bekväma och var de kommer mest till rätta. Nu på slutet har de satt formationerna lite mer. Sen är det ju en konkurrenssituation också. Vi är ju ett par forwards mer nu. Men jag ser positivt på det, säger Jesper Samuelsson.

Det sista han vill se den kommande säsongen är att Vita Hästen hamnar sist i tabellen igen. Då krävs det ett smart, samlat hockeytänk över hela isen.

– Om vi spelar en hockey när vi byter chanser med motståndarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Brand i flerfamiljshus – boende evakuerades

Norrköping

Mamman släppt: "Det blev en glädjechock"

Norrköping

Mindre bostadsbrand släcktes snabbt

Norrköping

Stulen moped sattes i brand

Norrköping

Skadegörelse på Enebyskolan

Visa fler