Hästens tränare om hur det ska lossna

Tre man saknas när Vita Hästen matchar vidare mot konkurrenten från kvalserien.

Norrköpings kommun 3 september 2019 19:00

Tre träningsmatcher är avklarade, tre återstår innan den allsvenska premiären 18 september. Närmast borta mot Tranås, som Hästen mötte i kvalserien i våras.

– Jag såg de matcherna och tror de kommer köra, med hög forechecking och mycket skridskoåkning. Det är det jag vill se från dem så vi får hantera det spelet som vi vill göra, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel precis före ett teoripass på tisdagsförmiddagen.

Senast blev det tunga 0-4 mot Almtuna. 

– Jag var inte överlycklig över de två sista perioderna då, men nu är det nya steg. Vi tränar på efter den plan vi har. Förhoppningsvis är vi lite piggare i benen. 

Och får göra lite mål?

– Ja, men det hör ihop. Jag känner inte att vi har orkat riktigt, vi har skapat väldigt mycket chanser i alla tre träningsmatcher men inte riktigt varit där ändå, säger Zabel, som inte oroas av bristen på mål hittills.

– Vi har fortfarande fokus på hur vi tränar försvarsspel över hela isen. Det kommer leda till ett bra anfallsspel när vi gör de sakerna rätt. Det handlar om att vi ska se likadana ut i mönstren så att vi kan ställa om när vi vinner puck. Vi har varit lite för utspridda och då är det svårare att hitta passningsalternativ. Där måste vi bli mycket bättre. Det är avgörande bitar, dels hur vi vinner puck och när vi väl gjort det hantera den på ett bra sätt för att skapa målchanser. Får man de bitarna att funka blir man effektiv framåt.

– Jag tror att även hjärnan blir piggare när benen börjar bli lite piggare. Från och med nu går vi ner i träningsmängd. Vi har kört två till tre pass om dagen, nu kommer vi köra ett ispass per dag. Vi har investerat väldigt mycket tid i princip hela augusti, det kommer vi tjäna på i längden, säger Zabel.

Mot Tranås saknas en trio. Rikard Olsén vilar efter att ha fått känning i en höft. István Bartalis klev av mot Almtuna, kunde träna under tisdagen men får vila från matchen. Joakim Hälleström har en bit kvar och även premiären är i fara för nyförvärvet från Huddinge.

– Jocke slog upp en gammal skada när vi hade en väldigt fysisk period. En liten bristning som sitter lite tokigt till, ingen allvarlig skada men som påverkar hans skridskoåkning. Tidsplan är svårt att säga. Premiären kan vara i fara, han ligger ju efter i träning och kan han inte komma igång den här veckan blir det svårt. Han har ju inte spelat nån match än, men vi avvaktar och ser, säger Hästen-tränaren.

Det är Viktor Kokmans tur att vakta kassen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
Läs mer
Sport

Ishockeyförbundet anmält till Arbetsmiljöverket

Sport

NHL-klar Curran om miljonspelet

Sport

Nye damkaptenen: "Kan inte hålla på så här"

Sport

Karlskronas rekonstruktion stoppas

Sport

Örebroprofil lägger av – blir tränare

Visa fler