"Klart att jag har vuxit mycket"

Starten i IFK Norrköping blev kämpig. Sen har Rasmus Lauritsen växt ut till given i startelvan.

Norrköpings kommun 5 september 2019 20:00

Han var kvar en god stund efter torsdagens träningspass, körde en del på egen hand innan han lämnade Östgötaporten för att ta sikte på Danmark, där han ska tillbringa tredagarsledigheten.

– Ihop med familjen och flickvännen i Århus. Jag har inte varit hemma sen i början av sommaren. Det blir skönt att se alla igen. Man träffas inte så ofta längre men tiden har gått riktigt fort. Främst nu i slutet när det har varit mycket matcher. Det har varit jätteroligt, men nu blir det fint med en liten paus från fotbollen. Efter en helg ledigt kan vi köra fullt sen resten av säsongen, säger Rasmus vid mittlinjen.

23-åringen kom till IFK från danska Vejle inför den här säsongen. I de sju första omgångarna i allsvenskan var han i startelvan två gånger, men därefter har han varit given bland de tre i backlinjen.

– Jätteroligt att ha fått spela många matcher nu. Det var lite tufft i början när jag inte spelade så mycket så jag vet att det kan gå snabbt åt båda håll, så det är bara att fortsätta jobba för att bli bättre och bättre, det behöver man hela tiden.

Hur mycket bättre har du blivit sen i våras?

– Det är små grejer som blivit bättre, men det är klart att jag har vuxit mycket. Jag försöker göra det som jag brukar, jobba hårt och det har gått bra nu i slutet. Samtidigt finns det alltid grejer som går att göra bättre, man blir ju alltid sugen på mer, så är det ju, säger Rasmus leende.

Även för laget har det gått riktigt bra med bland annat sex raka nollor bakåt.

– Vi har varit jättebra på att jobba ihop och låsa till i defensiven. Det är inte bara backlinjen och målvakt som har varit bra utan alla har jobbat stentufft. När man vinner matcher ger det självförtroende, det tycker jag man har sett nu. Om vi fortsätter kan det bli riktigt roligt, men det är många små detaljer som gör det. Det är jättejättespännande i allsvenskan nu, och med det självförtroende vi har tror vi på att göra ett riktigt bra avslut. Vi är sjua, men det är jämnt och kanske kan det passa fint att få komma smygande lite bakom. Vi har nog varit lite bortglömda av många, men nu tror jag folk börjat bli lite rädda för oss, säger Rasmus.

Trots några dagars ledigt kan han inte låta bli att redan börja tänka på nästa uppgift – Malmö på bortaplan.

– Alla ser fram emot det efter hemmasegern mot Hammarby. Åh, det var en av de roligaste matcherna med en mycket fin inramning, säger han.

Många av lagkamraterna är just nu på olika landslagsuppdrag. Dit är det en bit kvar för Rasmus, menar han själv.

– Jag tror jag är ganska långt ifrån. Jag är för gammal för U21-landslaget och har inte hört så mycket om A-landslaget. Det finns många duktiga mittbackar, men visst hoppas jag att det blir min tur en dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

IFK:s skadeläge ljust inför Örebro: "Väldigt bra"

Fotboll

Höjdpunkter: IF Brommapojkarna - IF Sylvia

Fotboll

Sylvia mållöst i toppmötet: "Bästa matchen vi gjort"

Basket

Klart: Talangen blir kvar en säsong till i Dolphins

Fotboll

Azrafshan om licensmissen: "Lite knepigt"

Visa fler