Mamkovic: Bra att veta var Socialdemokraterna står

Lars Stjernkvist beklagar sig över att jag valt att behålla mitt uppdrag som oppositionsråd.

Debatt 28 oktober 2021 15:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Lars Stjernkvist: Måste gå att peta politiker som förbrukat förtroendet" NT 17/10

Stjernkvist, numera frilansande skribent använder NT:s plattform till att sprida sin klokhet och upplysa människor om moral och etik. Det är alltså samma Lars Stjernkvist som nyligen fått nytt jobb som ledare för ett nyinrättat kansli på socialdepartementet.

Socialdemokraterna är mycket bra på att ta hand om och försörja sina avdankade politiker. Hitta på ett nytt arbete där de kan sitta fram tills de går i pension. Verkligen moraliskt, etiskt och rätt sätt att använda skattepengar.

 

Stjernkvist skriver vidare att jag “på goda grunder har sparkats” av mitt före detta parti. Det är bra att veta var socialdemokraterna står i socialpolitiken där människor med sjukdom/missbruk sparkas istället för att vårdas. Det ska också betonas att jag inte är dömd för något brott, medan flertal Stjernkvists kollegor som blev både dömda för rattfylleri och annat, istället för att få sparken (vilket Stjernkvist anser är det moraliskt rätta) har fått olika uppdrag inom både förvaltningen och politiken.

Intressant att påpeka att Stjernkvist inte har beklagat sig över att ett annat partilöst oppositionsråd gjorde samma sak. Man får undra varför?

 

Stjernkvist har dessutom varit riksdagsledamot under många år med möjligheten att ändra på de lagar som jag enbart följer – inte bryter.

Anledningen till att jag valt att sitta kvar som oppositionsråd är att jag är invald av vanliga människor vars röster och åsikter jag förväntas representera. Det har jag gjort och har för avsikt att fortsätta göra, särskilt med tanke på att halva SD-gruppen röstade för att tillåta böneutrop i Norrköping, vilket jag var starkt emot och även motionerat om. Givetvis hoppas jag på förnyat förtroende från väljarna i Norrköping, även när jag kandiderar för mitt nya parti, Medborgerlig Samling (MED) i valet 2022.

 

Jag kommer i samsyn med mitt nya partis politiska program, att jobba för avkriminalisering av narkotikamissbruk då även människor med beroendeproblematik är just människor och inte enbart kriminella. Medborgerlig Samling är då det enda politiska partiet som anser att vård är rätt väg att gå istället för straff och stigmatisering.

Rattfylleri bör dock även i fortsättningen vara straffbart och inte belönas med olika uppdrag.

Stjernkvist är en av de sista som ska läxa upp andra om moral och etik.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Val 2022

Debatt: Sköld (MP): Vikten av en lokal koldioxidbudget

Debatt: Sophia Jarl: När kappan vänds efter vinden

Debatt: Vi sänker skatten för alla pensionärer

Debatt: Gör planerbar elproduktion till en valfråga

Debatt: SD är redo att ta politiskt ansvar för Söderköping

Visa fler