"Tror inte jag kommer att få en bättre vecka"

Pappa i torsdags, målskytt och matchvinnare mot Kalmar tre dagar senare. "Det blir svårt att slå det här", sa Andreas Blomqvist om 1–0-segern.

Norrköpings kommun 20 oktober 2019 20:32

Det må vara höstkyla och mörkt så här års. Men för Andreas Blomqvist är det den bästa tiden som är just nu.

IFK-mittfältaren har upplevt en omtumlande vecka – med massor att fira. 

Efter den långa vägen tillbaka har han spelat från start igen de senaste matcherna och mot Kalmar kom säsongens första allsvenska mål som också blev matchens enda. 

Detta efter att familjen fått sitt första barn, dottern Cleo i torsdags.

– Det har gått jättebra, sa Blomqvist om tillökningen.

 

När han också blev matchvinnare på Östgötaporten var det bara ytterligare en sak att lägga till på en vecka han knappast kommer att glömma i första taget.

– Jag sa det förut, jag tror inte jag kommer att få en bättre vecka än den här. Det blir svårslaget. Häftigt, sa Blomqvist som kombinerade snyggt med Kalle Holmberg och blev fri minuterna efter pausvilan.

Han gjorde inget misstag och rullade in bollen i mål.

1–0 stod sig sedan i en match där IFK var ganska blekt före pausen men lyfte lite därefter. Det räckte till tre poäng i tabellen men kanske inga stilpoäng i övrigt. 

Och Blomqvist själv tvingades kliva av planen med kramp efter 67 minuters spel.

– När det är jag så tänker man kanske på mina knän. Men det var bara kramp. Det var helt hopplöst att spela vidare om jag ska vara ärlig, jag har fortfarande kramp. Det har varit lite dåligt med sömn för mig de sista dagarna. Jag har känt mig pigg men hon (dottern) kom i torsdags natt så jag har bara sovit fredag och lördag och säkert lite sämre även då, sa Blomqvist och fortsatte:

– Sedan är det mycket intryck och mycket anspänningar också. Jag har aldrig haft kramp innan dfen här hösten och nu har det varit i många matcher. Vi får se om jag får ordning på det i de här två sista matcherna.

 

Hans resa tillbaka till elitfotbollen har varit lång och slitsam. Först en svår korsbandsskada första säsongen i klubben sedan han värvades från Danmark.

Väl tillbaka kom en ny nästan direkt.

– Folk kanske glömmer bort en litegrann. Det är inget som gör mig så mycket, jag är ingen som gillar rubriker, jag gillar att jobba på och är en lagspelare. De här sista åren har man fått gnugga på mycket själv och det tog lång tid den här säsongen också. Men jag är glad att jag är där jag är nu och att jag spelart fotboll hela tiden igen. Mitt knä är bra, livet är bra helt enkelt.

Har du någon gång tvivlat längs vägen?

– Det är inget snack om att det är två svåra knäskador. Det var nästan så att de som opererade mig frågade om det var värt det. Men det var aldrig något snack om att jag skulle tillbaka. Jag har alltid trott på det även om det varit en lång väg. Sedan är det klart att när man varit långt från startelvan och det har tagit tid har det kommit lite tankar. Men det har bara varit att fortsätta jobba.

– IFK är en väldigt fin klubb att spela för med tanke på laget och alla runt omkring som har stöttat. Det finns mycket morötter här om man är positiv. Inte minst med tanke på att de förlängde mitt kontrakt efter de två knäskadorna. Det är jag tacksam för, och det känns som att jag börjar betala tillbaka lite nu, fortsatte Blomqvist om sitt avgörande mål.

IFK kunde ha gjort ett till strax efter när Kalle Holmberg blev frispelad men han lobbade bollen över. Och 1–0 stod sig. I tabellen ligger IFK kvar som femma och med tanke på de övriga resultaten under helgen lär jakten på en Europaplats vara körd som det ser ut med två omgångar kvar.

Matchfakta

IFK NorrköpingKalmar FF 10 (00)

Målen: 1–0 (50) Andreas Blomqvist.

Varningar: Alexander Ahl Holmström, Kalmar.

Domare: Kaspar Sjöberg.

Publik: 6 571.

Avslut totalt: 16–15.

Avslut på mål: 6–5.

Hörnor: 7–5.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer!
Norrköping

Ägaren: "Kan fortfarande inte fatta vad som hänt"

Fotboll

Ovisst skadeläge för IFK-stjärnorna

Fotboll

Wahlqvist om framtiden: "Jag känner ingen stress"

Norrköping

Cafébranden misstänks vara anlagd

Fotboll

Här är IFK:s exakta speldagar i sommar

Visa fler