IFK kunde inte stoppa guldfirandet

Trots två tidiga mål lyckades inte IFK Norrköping hålla undan mot Djurgården, som efter 2–2 tog SM-guld.

Norrköpings kommun 2 november 2019 14:57

Guldjagande Djurgården utsattes för rena chockstarten av IFK Norrköping. En hörna i den åttonde minuten nickades i mål av hemmalagets specielle nickspecialist, backen Rasmus Lauritsen.

Bara sex minuter senare fick Tommy Vaiho hämta ut bollen från sitt nät igen. Det efter att Sead Haksabanovic nickat in 2–0. Stort jubel hos de med vitblå halsdukar, mindre muntert förstås hos bortalagets supportrar.

Resten av första halvleken innebar mycket boll för Djurgården, men IFK:s försvarsspel var stabilt. Gästernas skott hamnade oftast över eller utanför målburen.

Jesper Karlström fixade en snabb reducering efter paus, även det målet kom efter en hörna. Skottet var lågt och Isak Pettersson så gott som chanslös. En fullträff som förstås gav bortalaget rejält med energi.

Jakten på en kvittering, och i så fall SM-guld, tog vid. Bland annat kom IFK:s guldhjälte från 2015, Emir Kujovic, in på topp i bortalaget. 2–2 kom också när Mohamed Buya Turay stötte in bollen efter ett lågt inlägg från höger. Bortaspelarnas motivation var större än de vitblå.

När sen Gudmundur Thórarinsson drog på sig sin andra varning med kvarten kvar var gästerna i rejält guldläge. En man mer samtidigt som det räckte med ett kryss. "Gudi" fick alltså lämna planen i förtid i det som lär ha varit islänningens sista match i IFK-dressen.

Trots en man mindre var det ändå IFK som jagade ett segermål. Pontus Almqvist och Kalle Holmberg kom in och jagade i anfallet, men gästerna kunde spela av tiden inför över 15 000 åskådare på Östgötaporten.

IFK slutade femma i allsvenskan 2019. Den här gången var det motståndaren som fick fira guldet på arenan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Lauritsen om flyttryktena: "Ser ingenting annat än IFK"

Fotboll

IFK vinnare i kamratmötet: "Viker aldrig ner oss"

Fotboll

Bergmann Jóhannesson: "Måste fortsätta jobba"

Norrköping

Klottrare togs på bar gärning

Norrköping

Träd över vägen orsakade stopp i trafiken

Visa fler