Skärblackas tunga skalp säkrade kontraktet

Ny seger mot "omöjliga" Tord säkrade Skärblackas kontrakt. "En grym säsong", sa spelande tränaren Henric Andersson.

Skärblacka 22 september 2019 14:48

Redan klara ettan Tord har gått som tåget hela året. Utom mot just Skärblacka. Det blev hemmavinst med 1–0 efter nytt mål av nyförvärvet Dzenis Halilovic och Henric Andersson hade inga större svårigheter att rabbla fakta efter den skrällen.

– Vår andra vinst mot dem i år och vi har faktiskt inte ens släppt in ett mål. Det är otroligt. De hade dessutom tio raka bortasegrar inför matchen så det är klart att vi hade stor respekt för dem, sa han.

Tord fick bra tryck på Skärblacka efter ett tag men försvaret gjorde det bra. Gästerna fick en sista chans på en straff i den 88:e minuten men inte ens det hjälpte.

– De bommade och sköt över. Men skottet gick mitt på och "Ante" (Andreas Pettersson) stod kvar så han hade tagit den om den hade gått på mål, sa Henric Andersson.

Det var tre blytunga poäng som framför allt innebar att Skärblacka säkrade division 3-kontraktet med en match kvar.

– Grymt bra. En fulländad säsong. Alla våra målsättningar har infriats. Att bara släppa in 33 mål på 21 matcher som nykomling är riktigt bra, och att vi har tagit 30 poäng. Våra övergångar har också varit lyckade och de som har kommit in har gett oss energi. Dzenis har gjort tre mål på två matcher och har fått en nytändning hos oss. En sån som Alen (Nailovic) har varit riktigt bra också, sa Henric Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

IFK förlänger med supertalangen – så långt är avtalet

Fotboll

Hunt: "Topp tre skulle vara ett stort framsteg"

Fotboll

IFK-panelen: "Hade undrat om en konkurrent agerat så"

Fotboll

Janogy snart i Piteå – men comeback dröjer

Fotboll

Strömbergsson överklagar avstängning

Visa fler