"Det är samma jobb som ska göras"

Förra säsongen hade han det tufft mot Vita Hästen. Nu ska han rädda poäng åt samma klubb.

Norrköpings kommun 10 september 2019 16:30

En lång förmiddagsträning är över med mycket nötande av detaljer. Bara en vecka återstår innan den allsvenska premiären, borta mot AIK.

– Det är en process där vi har kommit en bra bit på väg, vi nöter varje dag på saker vi vill sätta i spelet, säger Oscar Masiello på väg mot omklädningsrummet.

Den 22-årige norrlänningen är ny i Hästen. Målvakten kommer närmast från en säsong i den allsvenska konkurrenten Björklöven.

Han har snabbt hittat rätt i Norrköping.

– Jag tycker det känns bra att vara här, det är sköna grabbar i gänget och har varit enkelt från dag ett så allt runt omkring har känts riktigt bra. Visst att det alltid är lite rostigt med nytt ställe och nya grejer, men jag har kommit in i det bättre och bättre. Nu känns det riktigt bra, säger Oscar.

Någon skillnad mellan ”Löven” och Hästen?

– Vissa, men inga jättestora. Det är samma liga, bra intresse här och bra intresse uppe i Umeå också så jag ser det som att samma jobb ska göras. 

Han vet hur det är att spela i Himmelstalundshallen, men tidigare har det varit i motståndarnas kasse.

– Jag tror jag spelade tre av fyra mot Hästen ifjol, det har alltid varit tufft att komma hit till hallen, det måste jag erkänna. Det har aldrig varit enkelt så det blir skönt att stå på den här sidan nu, säger han med ett skratt.

Han spelade 23 matcher i allsvenskan förra säsongen.

– En blandad säsong, skulle jag säga. En riktigt stark höst, där vi som lag fick till det. Sen hade jag en liten dipp och efter det blev det mer sporadiskt med speltid, men överlag en stabil säsong.

Ändå kände han att ett miljöombyte var det rätta.

– Det kändes bäst att få komma hit och konkurrera med Viktor (Kokman) om speltiden. Det är rätt steg för mig. Vi sporrar varandra, det tror jag är jätteviktigt, speciellt att vi konkurrerar om att spela matcher. Vi tävlar mot varandra varje dag, så det känns riktigt bra. Jag har inte hört nåt om en eventuell förstekeeper utan vi kör på. Det är inte mitt fokus att gå och tänka på såna saker utan mer att köra på och göra det så bra som möjligt, och samma gäller ju för Viktor, säger Oscar, som även har en SHL-match med Luleå på meritlistan.

På onsdagskvällen handlar det om att stoppa skotten från Västerviks spelare. Det så kallade E22-derbyt blir Hästens näst sista träningsmatch innan premiärpoäng står på spel. Målvakterna har stått varannnan match på försäsongen. Nu är det Oscars tur.

Onsdagskvällens träningsmatch i Himmelstalundshallen sänds direkt på vår sajt, start 19.00. Vi sänder även fredagens hemmamatch, genrepet mot Västerås.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Vid insatsen: "Vi tömde hela stationen i Norrköping"

Fotboll

Levi om skadan: "Det är sjukt irriterande"

Fotboll

IFK-backen uppges intressera klubbar i Nederländerna

Norrköping

Boende efter dramat: "Branden måste vara anlagd"

Norrköping

Bostadshus brann kraftigt – anmäls som mordbrand

Visa fler