Klart: City nekas omspel efter derbyt

Nej, något omspel blir det inte för Linköping City efter dramatiken mot Sylvia. "Vi var eniga i vårt beslut", säger Christer Gustafsson, ordförande i förbundets tävlingskommitté.

Linköpings kommun 1 november 2019 15:45

Det var efter måndagens derbymatch mot Sylvia som Linköping City begärde omspel efter att klubben ansåg att domaren Fikret Buqa tagit en rad tvivelaktiga domslut. City menar också att en ordväxling ägde rum i pausen mellan managern Khalid Neshati och Fikret Buqa där Neshati säger att han frågade hur domaren kunde missa en straff i första halvlek och att svaret blev ”det kostar att se sånt”. Domaren var av en helt annan åsikt och menar att Neshati ljuger och kallar hans utspel för "befängt".

 På fredagseftermiddagen hade Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté ett möte där Citys anmälan togs upp. 

– Det blev avslag på protesten och kommittén var enig i vårt beslut, säger Christer Gustafsson, som är ordförande i tävlingskommittén.

Det måste vara ovanligt med omspel?

– Ja, jag har suttit i tävlingskommittén i tre år och jag har aldrig varit med om att det hänt, säger Christer Gustafsson.

Hur många ärenden av den här typen får ni in på en säsong?

– Fyra-fem stycken kanske. Ofta handlar det precis som här om att föreningen tyckt att domarinsatsen var dålig, säger Christer Gustafsson.

Linköping Citys ordförande Tuncay Yuksel säger:

– Inte oväntat att vi fick avslag, anmälan var väl mer tänkt som en väckarklocka. I såna här matcher som betyder så mycket är det viktigt att tillsätta en erfaren domare.

Ska ni överklaga?

– Nej. Vi är inte nöjda med beslutet, men nu vill vi fokusera på matchen mot Nyköping i helgen.

City har fortfarande chansen att nå kvalplatsen till superettan, men då krävs seger mot Nyköping samtidigt som Umeå FC förlorar sin hemmamatch mot Team TG.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Talangens flytt till Milan ger IFK pengar

Fotboll

CHATT: Snacka fotboll med David Iwung

Fotboll

Kuddby möter Eneby B hemma

Fotboll

Svärtinge B möter Linghem hemma

Fotboll

Bråvalla möter Trix hemma

Visa fler