Hälleström längtar till första matchen

Joakim Hälleström väntar på sin isdebut i Vita Hästen-tröjan. "Jag tvivlar inte på mina förmågor", säger han.

Norrköpings kommun 6 september 2019 15:10

Vita Hästen har avverkat fyra träningsmatcher och fått med sig två vinster och två förluster. Det nya laget börjar ta form men stockholmaren Joakim Hälleström har än så länge bara följt spelet från sidan. En ljumskskada har pausat försäsongen för den 24-årige forwarden som närmast kommer från sex raka division 1-säsonger med Huddinge.

– Jag fick en sträckning för tre veckor sedan, när jag skulle trycka ifrån på ett explosivt skär. Nu jobbar jag för att komma tillbaka. Förhoppningsvis kan jag gå på is lite försiktigt nästa vecka men jag vill ju inte gå sönder och vara borta en och en halv månad till, konstaterar han efter fredagens gemensamma gymträning med laget.

Ljumskbekymmer fick Hälleström annars nog av förra säsongen när han var borta från spel i två månader.

– Det är samma ljumske men det är inte samma skada. Då var det en inflammation på en sena i ljumsken.

 

Det är inte den optimala upptakten till den allsvenska säsongen som startar borta mot AIK onsdagen den 18 september.

– Det är väldigt tråkigt att inte få vara med och visa upp sig innan, speciellt när man är ny också och kommer från en lägre division. Då vill man ju komma upp och mäta sig lite med de andra. Jag tvivlar inte på mina förmågor men det skulle vara kul att få lite matchtempo på lite högre nivå.

Har du tänkt ut någon match som du siktar på att vara tillbaka till?

– Om jag kan känna på is och är hel till på fredag (genrepet hemma mot Västerås) kanske jag kan vara med där. Men för mig är det viktigaste att inte vara borta för mycket under säsongen.

 

Vita Hästens nye huvudtränare Tony Zabel har ett förflutet i Djurgården, som är Joakim Hälleströms moderklubb, och stockholmshockeyn. Så steget till att locka Hälleström till Norrköping var inte så långt.

– Tony ringde och var intresserad. Han hade pratat lite med mina gamla tränare och tyckte att jag verkade spännande. Han trodde att jag passade bra in i allsvenskan och hans lagbygge. Han ville ge mig en chans och jag var villig att ta den, acceptera vilken rollen jag får och sen bara köra efter det.

Vad kan du bidra med då?

– Jag åker mycket skridskor, är snabb. Jag skjuter mycket också och gillar att göra mål.

Det är det många som gör.

– Exakt, haha. Men jag tycker jag har ganska bra skott. Jag åker mycket och är fysisk.

Joakim Hälleström har självklart följt matcherna och säger så här om sitt nya lag:

– Jag tycker vi har ett puckskickligt lag. Det ser bra ut rakt igenom, tycker jag. Nu handlar ju mycket om att komma in i det och sätta ett nytt spel. Man åker kanske runt och tänker mycket i början, när det är mycket nytt. När allt det sitter på plats, då kör man bara och då blir det bättre.

 

Det här är andra flytten i karriären för Joakim Hälleström. På hockeygymnasiet i Mora fick han lära sig att leva själv med allt vad det innebär.

– Jag flyttade ju hemifrån tidigt och fick växa upp snabbt. Lära mig alla smågrejerna, tvätta, laga mat, handla och ha hand om ekonomin och så där. Det var ett snabbt uppvaknande. Hockeymässigt är det alltid bra med nya utmaningar men jag fick inte spela så mycket som jag hade velat, och det var därför jag flyttade hem igen. Men jag gick färdigt hela gymnasiet. Jag spelade i Moras J18 två år och J20 ett år.

Hur är Norrköping som stad då?

– Jag tycker det är mysigt. Det är nära till allting och det gillar jag. Som sagt, jag bodde i Mora och det här är större än Mora. Jag har redan kört vilse här, säger Joakim Hälleström.

Fakta/Joakim Hälleström

Född: 2 november 1994 i Stockholm.

Längd: 182 centimeter. 

Vikt: 77 kilo.

Position: Forward.

Moderklubb: Djurgården.

Övriga klubbar: Mora IK (2009–13), Orsa IK (lån, 2013), Huddinge IK (2013–19).

Statistik från division 1: 159 matcher, 50 mål och 42 assists.

Aktuell: Ny för säsongen i Vita Hästen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer
Sport

NHL-klar Curran om miljonspelet

Sport

Nye damkaptenen: "Kan inte hålla på så här"

Sport

Karlskronas rekonstruktion stoppas

Sport

Örebroprofil lägger av – blir tränare

Sport

SHL-stjärnan om cancern: "En total chock"

Visa fler