Tränaren: "Det mesta landar på oss själva"

Hur studsar man tillbaka efter en "skamlig" insats? "Vi har lite att jobba på", säger Vita Hästen-tränaren Tony Zabel.

Norrköpings kommun 18 oktober 2019 07:00

Det var han själv som använde de orden efter 5–1 till Modo. "Jag skäms för vår prestation i dag. Alla ska be om ursäkt", sa en besviken Zabel och skickade samtidigt iväg en känga när han undrade vad de ledande spelarna höll på med.

 

Analysen består och besvikelsen finns kvar, även efter en natt i buss från Örnsköldsvik. Det är bara att kasta sig upp på hästen igen. Nykomlingen Kristianstad, med förre Hästen-backen Amil Krupic i laget, väntar hemma på fredagskvällen.

Men innan dess: reflektion och repetition av grunderna som han och Niklas Czarnecki har satt upp för laget.

– Vi hade ett kort snack på bussen men det var ingen mening att älta för mycket då. I dag (torsdag) är vi ju lediga men i morgon ska vi samlas och då har vi lite att jobba på, säger Zabel.

Du och Niklas har förberett ett upplägg?

– Vi ser vad vi ser och vi är inte nöjda. När vi är bra är vi jättebra men prestationerna har svajat rejält. Jag tror jag vet vad det beror på men det behåller jag för mig själv.

Är det att alla inte levererar enligt namnet på tröjan?

– Det är ingen hemlighet att de bästa måste spela på toppnivå. Eller i varje fall en acceptabel nivå varje dag. Men nu har vi spelat tio matcher och vi kan göra någon form av avstämning. Vi har varit riktigt bra några matcher, några blandade insatser och sen en–två matcher när vi inte har varit på över huvudtaget. Vi är ett så pass bra lag i grunden att vi ska kunna tävla mot alla lag, svarar Zabel.

 

Han fortsätter med en vidare beskrivning av vad han vill se på isen under sin treårsplan med laget. 

Detaljer och inställning som ska levereras varje gång laget träffas.

– Vita Hästen har varit väldigt tydliga med vilken typ av karaktär vi vill få fram. Det är mitt och de övriga ledarnas jobb att plantera det, även om det inte är lätt. Men det håller inte att bara vara bra i två eller två och en halv period. Individuella misstag kan ske, det förstår jag, men vi kan kräva mer av prestationen, säger Tony Zabel.

Har du hunnit scouta Kristianstad än?

– Jag har koll men ska kolla lite mer. Men generellt sett kanske vi bryr oss fem procent av vad motståndarna gör, det kan vara några grejer som vi måste vara vaksamma med. Det mesta landar på oss själva. Vi kan tycka vad vi vill om Kristianstad men om vi inte är påkopplade kommer vi inte vinna.

Jens Hellgren kan eventuellt göra comeback men det är oklart med István Bartalis som har varit hängig i flera veckor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Avslöjar: Backen kommer att spela i Vita Hästen

Norrköping

Man rånade bensinmack på kontanter – greps av polis

Norrköping

Sjuksköterska misshandlad på Vrinnevisjukhuset

Norrköping

Civilperson släckte bilbrand

Fotboll

IFK får svårare att ducka för favoritsnacket nu

Visa fler