IFK-anfallarens första hela pass sen skadan

Första träningen på en månad är avklarad för Kalle Holmberg.

Norrköpings kommun 10 oktober 2019 14:40

Med många på olika landslagssamlingar var bara drygt tio utespelare på plats på torsdagens IFK-träning. För en av dessa var det första hela kollektivpasset på en månad.

Kalle Holmberg körde fullt efter sin intramuskulära blödning i ena låret.

– Känner mig helt okej, har lite kvar på den fysiska delen men det är skönt att vara igång. Jag har kunnat jobba ganska bra i gymmet också, så det känns bra, säger Kalle efter att ha avslutat med några långlöpningar över planen.

– Själva låret känns inte så mycket men när man inte har använt musklerna på ett tag är man ganska trött och stel i dem nu när man kört ett helt pass. Nu får vi lite ledigt i helgen och sen är det bara att gasa nästa vecka. Det känns bra, säger 26-åringen.

Utan bakslag ska han kunna vara aktuell för en återkomst i IFK-truppen när allsvenskan omstartar hemma mot Kalmar nästa söndag.

– Jag ska vara redo för de här tre sista matcherna. Det här uppehållet kom ganska lägligt för min del. Det är lite tråkigt på gymmet även om det är viktiga bitar det med, men man känner sig lite utanför laget när de går ut hit och jag till gymmet helt själv.

Tidigare skyttekungen har haft det lite motigare den här säsongen, med ”bara” fyra mål så här långt.

– Man är van med lite mer, men jag har fått sitta ganska mycket bänk och agera inhoppare. Då kommer inte självförtroendet och målen lika enkelt som de gör när man får den kontinuerliga speltiden som man behöver för att göra mycket mål, säger han.

Han hoppas bättra på siffran i slutomgångarna.

– Även om jag startar eller kommer in ska jag ge allt när jag spelar och försöka göra mål så laget vinner vilket såklart är viktigast. Jag är spelsugen.

Managern Jens Gustafsson var nöjd med att ha anfallaren åter, men tvingades istället prata om ett par andra skadade spelare. Varken Kasper Larsen - som är avstängd mot Kalmar – eller Egzon Binaku kunde delta på Östgötaporten.

– Kasper har en överansträngd hälsena som gör att han inte varit på planen den här veckan. Jag kan inte svara på när han är tillbaka. Egzon fick lite känning i onsdags, av säkerhetsskäl tränade han inte nu men jag tror han kan träna imorgon (fredag), säger Jens.

Med tre matcher kvar ser det jobbigt ut för IFK att nå en Europaplats.

– Vi ger aldrig upp nånting. Vi hade en liten plump i trepoängsprotokollet mot Sundsvall men man får acceptera ibland att den typen av matcher kommer. Vi ska upp i prestation igen så ska vi se var det landar efter 30 omgångar, säger Jens.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer!
Friidrott

Efter brorsans succé – 15-åriga Alice tog SM-medalj

Norrköping

Hundratals drabbade av strömavbrott

Norrköping

Bil kolliderade med flaggstång

Fotboll

Så gick det i division 3-matcherna

Fotboll

Fem olika målskyttar i nykomlingens storseger

Visa fler