IFK-mittfältaren är diplomatisk om framtid

Är det de fyra sista matcherna i IFK för Gudmundur Thórarinsson? "Jag kan inte prata så mycket om det just nu", säger mittfältaren.

Norrköpings kommun 3 oktober 2019 14:48

Gudmundur Thórarinsson kom till IFK från norska Rosenborg för tre år sedan. Nu är kontraktet på väg att gå ut. Managern Jens Gustafsson har bekräftat att han gärna ser en förlängning av kontraktet. Samtidigt är det en svår fråga eftersom skattereglerna skulle göra det betydligt dyrare för klubben efter de första tre åren i Sverige.

Thórarinsson vill inte säga för mycket om vad som händer:

– Tyvärr måste jag vara diplomatisk. Jag kan inte prata så mycket om det just nu. Jag får berätta mer när jag vet lite mer också.

 

"Gudi" är dock medveten om att IFK-managern gärna skulle se att han stannar om det skulle gå att lösa alla bitar.

– Det är skönt, jag tycker om Jens. Han har hjälpt mig oerhört mycket. Speciellt utanför planen. Ibland har det varit jobbigt där, då är det personliga saker som han hjälpt mig med så där kommer jag vara honom evigt tacksam. Vi har en dialog, sedan kan jag säga mer när jag vet lite mer.

Den isländske mittfältaren ser fram emot den allsvenska avslutningen, inte minst med tanke på den form laget och han själv är i för tillfället.

Andra halvan av säsongen har varit riktigt bra för IFK:s del.

– Det känns som vi är i ett bra flow och spelar mycket bra match efter match. Man ser bara fram mot matcherna nu. Det känns som att vi har hittat ett bra samspel och är starka bakåt. Det gäller att ta vara på det. Vi har haft lite samma typer av matcher nu mot lag som ligger lite längre ner i tabellen, men vi har ibland slitit med sådana matcher så det är riktigt fint att vi tagit hand om det så bra nu. 

Vad är din förklaring till att det lossnat?

– Det kan bero på lite olika saker. Det tog ett tag att ersätta "Ante" (Andreas Johansson) och "Daja" (Daniel Sjölund). Sedan har vi tränat stentufft på hur vi vill spela och vad vi vill göra både offensivt och defensivt. Ibland kan det ta lite tid innan det sätter sig. Det kan vända åt båda hållen men just nu är vi i ett stim.

 

Gudmundur Thórarinsson ser att en tredjeplats ändå finns inom räckhåll i den allsvenska spurten. I så fall skulle det innebära internationellt spel igen nästa år.

– Vi har fortfarande chansen på en Europaplats och det är det vi måste satsa på. Just nu har vi hittat vårt spel och det känns inte som att matcherna kan gå åt båda hållen ibland, det är inga tillfälligheter att vi samlat så mycket poäng på slutet. Det ska vi vara stolta över, säger Thórarinsson.

Vad säger du om din egen säsong?

– Jag tycker att jag har spelat jättebra. Sedan är det så att när laget briljerar blir man bättre själv också. Jag har fått lite olika roller på planen men så länge man trivs med att spela fotboll är det hur kul som helst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer
Krönika

Hade det också riskerats hade det sett kolmörkt ut

Fotboll

IFK-Jens om schemat: "Positiva besked på 123-årsdagen"

Fotboll

"Vi kan inte börja spela 30 omgångar i juli månad"

Fotboll

Kolla här, förre IFK:aren avgjorde direkt i omstarten

Fotboll

Division 1-lagens ovisshet: "Tror att vi får spela"

Visa fler