Semas kamp mot klockan för kompiskampen

Skadan är på väg att läka och Maic Sema hoppas på spel mot sitt gamla lag. ”En match jag helst inte vill missa”.

Norrköpings kommun 3 oktober 2019 07:00

Han lämnade Norrköping redan som tonåring, men i somras hittade Maic Sema hem igen, lämnade Gif Sundsvall och skrev på för IFK Norrköping.

30-åringen blev målskytt direkt i Europa League-mötet med israeliska Hapoel Beer Sheva, men i allsvenskan har det gått lite trögare med totalt 100 spelade minuter på fyra matcher. De tre senaste har han missat på grund av skada.

– Jag fick en bra start när jag kom hit, sen blev det lite hackigt. Känslan är verkligen att få komma tillbaka och göra en bra avslutning. Jag kom hit för att spela och göra fansen glada att jag är hemma. Det hoppas jag få göra, säger Maic efter onsdagens träningspass.

 

Där körde han på egen hand efter att ha fått avstå kollektivträningen senaste veckorna på grund av ett krånglande baklår.

– Nu känns det positivt, går framåt hela tiden. Kroppen börjar kännas bättre, det här var ett jättebra pass med styrketest för att känna hur skillnaden var i baklåret, säger Maic, som hoppas vara redo för spel i bortamötet med hans gamla lag Sundsvall.

Det är på lördag så tiden är knapp.

– Svårt att säga, men känslan är okej. Nu ska jag träna lite mer med boll på torsdag, sen känna på reaktionen, men det positiva är att det känns mycket bättre. Kroppen har svarat väldigt bra på behandlingen och på träningen som jag gjort när jag varit borta. Idag kunde jag trycka på på ett annat sätt.

Att få spela mot just Giffarna vore lite speciellt för honom.

– En match jag helst inte vill missa. Jag har sett fram emot att spela mot Sundsvall, men det är på gott och ont med den situation som de har, men kul att de vunnit de två senaste matcherna. Jag vill att de ska hålla sig kvar men det skulle vara jättekul att spela mot sina gamla lagkamrater som man känner ut och in, säger Maic.

Han har spelat i båda lagen den här säsongen, och bör veta vad som väntar.

– En tuff match. Alla lag behöver poäng så här på hösten, vi för att hänga med och de för att hålla sig kvar. Sundsvall har fått en ny tränare och jag har sett en del av deras matcher i höst och känner att de har ändrat lite i sitt spelsätt, och fått ett litet lyft på sista tiden. 

 

I vårmötet mellan lagen var han en av planens bäste, men blev ändå förlorare i Sundsvallsdress.

– Det var en tuff period där vi spelade jättebra men inte fick in bollarna. Det spelar ju ingen roll hur bra man kan vara, bollen måste in också, säger han med ett leende.

Det har han fått se desto mer av i IFK, som blivit en segermaskin och sakta närmat sig toppen i allsvenskan.

– Här spelar vi bra och gör även mycket mål, då får man med sig mycket flyt och många spelare med bra självförtroende, vilket man behöver nu i det här läget. Det är tätt där uppe och allt kan hända. Jag ser fram emot avslutningen. Det ska bli kul att få känna sig frisk och verkligen vara med och bidra de här sista matcherna, säger Maic, som under onsdagen även kunde glädja sig åt lillebror Kens plats i Janne Anderssons landslagstrupp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
Läs mer
Krönika

Hade det också riskerats hade det sett kolmörkt ut

Fotboll

IFK-Jens om schemat: "Positiva besked på 123-årsdagen"

Fotboll

"Vi kan inte börja spela 30 omgångar i juli månad"

Fotboll

Kolla här, förre IFK:aren avgjorde direkt i omstarten

Fotboll

Division 1-lagens ovisshet: "Tror att vi får spela"

Visa fler